Várhatóan szombaton nyit a Magas-hegyi sípálya

Sátoraljaújhelyi Zemplén Kalandpark kezelésében üzemelő síterep felkészülten várja a sízőket és a hódeszkásokat.

Korszerű gépekkel készítik elő a sípályát

A Zempléni Kalandpark közösségi oldalát érdemes figyelni a részletek miatt!

Észak-kelet magyarországiak számára különösen jó hír, hogy újabb síterep tud megnyitni. Hazánkban elsőként Eplény nyitott még december elején, Mátraszentistvánban január 12-től működnek a sífelvonók, Kékestetőn egyelőre csak a rövid, 70 méteres tanuló pálya van nyitva.

A Magas-hegyen egyébként január 9-én kezdték meg a hókészítést.

Élő webkamera, klikk a képre!

Sátoraljaújhely régi símúlttal rendelkezik, rendszeresek itt a kisebb-nagyobb síversenyek is.

Egyébként ma, azaz január 15-én, pénteken reggel 9 órakor nyit Visegrádon a Nagyvillám sípálya. Így szombattól már öt különböző síterep lesz nyitva. Ezen az öt helyszínen vannak hógyártó berendezések. Az összes többi hazai sípálya a természetes hóra van utalva. Reméljük ezeken a helyeken is idővel indulhat a síélet.

Galyatetőn szerencsére már van annyi természetes hó, hogy sífutó versenyt is tudtak rendezni!

A Magyar Sí Szövetség és a Honvéd-Zalka Se hagyományteremtő céllal, idén első alkalommal rendezte meg Kovács Barnabás, egykori szövetségi kapitány emléke előtt tisztelegve, a nevét viselő szezonnyitó sífutóversenyt a hétvégén Galyatetőn. Az emlékverseny gondolata több éve megfogalmazódott a szervezőkben azért, hogy megőrizzék Kovács Barnabás emlékét, aki a magyar sísport meghatározó alakja és egyik legnagyobb egyénisége volt, szakmai munkája nyomán versenyzői megalapozták a magyar sísport sikereit. A versenybeszámoló és versenyeredmények is megtalálhatók.