INTERREG: új komp, amin két évig ingyenesen kompozhatunk a Dunán

Neszmély és Dunavarsány között a Dunán 2,2 milliárd forintos, európai uniós társfinanszírozással megvalósult beruházással üzembe állított Neszmély nevű magyar gyártású hajó 80 ember vagy 40 fő és nyolc gépjármű szállítására alkalmas.

Tegnapi napon átadatásra került az új kompjárat, mely a magyarországi Neszmély és a szlovákiai Dunaradvány között üzemel. A projekt megvalósulása kiválóan példázza a jószomszédi kapcsolatokat és a remek határ menti együttműködést – emelte ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, aki az avatóünnepségen stratégiai jelentőségű kormányzati feladatnak nevezte a minél több határátkelő megnyitását, a szlovák-magyar kapcsolatok további fejlesztését.

Az átkelés a következő két évben ingyenes lesz, addig európai forrásokból finanszírozzák a működési költségeket.

Az INTERREG Slovakia- Hungary, az Európai Unió társfinanszírozásában megvalósuló projektek még térképen is megtalálhatók.

Klaszterünk egyik célja, hogy klasztertagjainkkal megismertessük a magyar-szlovák határ menti INTERREG pályázati lehetőségeket, különös tekintettel arra, hogy „turisztikai desztinációk komplex fejlesztése” címmel megnyílnak újabb pályázatok, ezek várható határideje: 2024. június 30. (nyitás: 2024. március).

Az ilyen típusú pályázatok teljes menedzselését egyik partnerünk, az Equinox Consulting tudja vállalni.

Kékestetőn tartotta éves közgyűlését és nemzetközi partnertalálkozóját klaszterünk.