Január 1-től átmenetileg csak a Sípark síterepe üzemel hazánkban

Az eplényi Síaréna közleményben tudatta, hogy a vasárnap esti üzemzárás után bizonytalan ideig, átmenetileg, a síterep bezár.

Kép: Sípark, 2023 december utolsó napjaiban / Élő webkameráért klikk a képre!

A mátrai Síparkban az elmúlt időszakban sikerült annyi havat gyártani, ami biztosítja a biztos üzemmenetet, így itt továbbra is jó hóviszonyok mellett várják a sízőket. Az eplényi Síaréna tehát holnap még nyitva lesz, mai közleményük itt elérhető. A meteorógiai előrejelzések szerint a meleg idő akár egy hétig is kitarthat, utána azonban végre megérkezik a várva-várt hideg levegő, amikor is újra beindulhatnak a hóágyúk az ország különböző pontjain.

Budapesten, a Normafánál különösen várják a hideget, hiszen karácsonyra végre elhárult az akadály, hogy megfelelő időjárás esetén a Normafán ismét kialakíthassák a sífutó- és szánkópályákat. A Természetvédelmi hatóság az új eljárásban harmadszor(!) is engedélyezte a főváros több mint 130 éves téli sportterületének működését. Az elmúlt időszakban elvégzett szakértői vizsgálatok egyértelműen alátámasztották, hogy a tavalyi hópótlás után nem rosszabb, hanem kedvezőbb állapotban van a terület élővilága.