Ma indul Grozner Ricsi és edzője Dél-Koreába

Krakler Katával, Ricsi edzőjével közvetlenül a repülés előtti órákban beszélgettünk. A koreai paralimpiai szervezettől egy januári nemzetközi edzőtáborba kaptak meghívást.

Irány Korea ! Grozner Richárd edzőjével, Krakler Katával a Pasaréti síiskolában /Kép: Vasas SC

Izgalmas nap áll előtettek! Hány óra az odaút?

A repülünk a Liszt Ferenc Repülőtérről ma délután indul, maga a repülés 11 óra. Szöulban be kell várnunk a többi nemzet érkezését, ez kb. további négy óra – 30 különböző ország sportolói, edzői kaptak meghívást az edzőtáborba. Szöulból Pyeongchangba a buszút újabb 3 óra, ez így háztól-házig majdnem 24 óra utazás.

Magyarországról kik kaptak meghívást az edzőtáborba?

Kettőnkön kívül még Fekete Lilla para snowboard versenyző és edzője, Szabó Attila, így összesen négyen képviseljük Magyarországot.

Miként jöhetett létre ez a meghívás?

Húh, ennek igazán hosszú története van! Még 2021 októberében a Síklaszter együttműködő partnereinek találkozóján sikerült olyan kapcsolatokat találni, mely az első lépés volt ehhez az úthoz. Aztán jött a kemény munka, mellyel egyre közelebb kerültünk egy álomhoz.

Mit tudni a helyszínről?

Phjongcshang  Dél-Korea északkeleti részén, Kangvon tartományban helyezkedik el. A település 180 kilométerre keletre található az ország fővárosától, Szöultól. 2018-ban itt került megrendezésre a XXIII. téli olimpia. Az olimpia falu igazán ideális helyszínen van, közvetlenül a sípályák tövében. Sűrűn nézegetjük a rendezvény honlapját, nyilván a pontos részletek a helyszínen derülnek ki!

Jó munkát, sok sikert kívánok, várjuk a helyszínről is a híreket! Mikor érkeztek haza?

Tervek szerint január 15-én. Ígérem, hogy már kintről is küldök képeket, beszámolókat!

Fehér Gyula

Frissítés: 2024. január 3. 15:35 – képek a Liszt Ferenc Repülőtérről

A Skiplus Magazine nyomtatott lapban többoldalas riport jelent meg a témában.

A magazin többek között kapható a Skioutlet.hu szaküzletben is.