Karácsonyra elkészül Eplényben az új oktató sífelvonó

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos tavaly november végén jelentette be, hogy öt különböző hazai sípályára különböző támogatásokat biztosít.

Az akkori bejelentés szerint oktató sífelvonó építésére 20 millió forint támogatást kap az eplényi Síaréna.

Karácsonyra elkészül Eplényben az új oktató sífelvonó

Gőzerővel haladnak a sífelvonó építésével, hamarosan beemelésre kerülnek az új tartó oszlopok, amivel az átadás célegyenesbe kerül.

A tányéros felvonót elsősorban a tanulók és sportággal ismerkedők részére ajánljuk, de természetesen mindenki előtt nyitott lesz.

A felvonó az A7-es pálya alsó beszállópontján indul és a pálya közepéig tart, ahol az átcsúszási lehetőség megmarad a Q3-as pályára. Természetesen a tányéros felvonó sajátosságaiból adódóan a felvonóból a pálya bármely pontján biztonságosan ki lehet majd szállni.

A felvonó átadásával óriási lehetőség nyílik azok számára, akik a síoktatás után maradni szeretnének, hogy gyakorolják a frissen megszerzett tudásukat, hiszen az A7-es pálya alsó fele erre tökéletesen alkalmas, ráadásul a tányéros felvonó könnyedén használható, mindenki számára.

Kép: Az egyik tartóoszlop betonozása, a felvonó középső részén

A pálya alján a kölcsönző és az étterem minden igényt ki tud szolgálni.

A járvány egyik következménye lehet, hogy a hazai sípályák az eddigieknél nagyobb mértékben lesz látogattak. Ez a felvonó is jelentős mértékben segíti a látogatók egyenletesebb elosztását és a kezdő, középhaladó sízők igényének kielégítését.

A felvonó a Kék bejáraton keresztül könnyen megközelíthető, hatalmas parkoló áll rendelkezésre.

Karácsonyra elkészül Eplényben az új oktató sífelvonó