Kitekintő: különleges helyen lévő sípályák

Ki gondolná? Szentpétervár sem maradhatott ki a sípálya fejlesztésekből, még akkor sem, ha szinte dombjai sincsenek. Magyar ismerősöm a fiáról tett fel egy síelő képet, ezen a helyszínen a fia Instagram oldalára. Ekkor szembesültem a ténnyel: már itt is lehet síelni!

A síterepről szóló alapinformációk a fenti képre kattintva elérhetők. Az összes kép a síterep közösségi oldaláról került átvételre.

Szerző: SkiOutlet.hu

A sípályák hossza összesen 2.500 méter, csupa kék pálya, tehát családbarát. Van egy vadonatúj, 2.400 fő/óra kapacitású négyüléses sífelvonó, továbbá hét darab húzós felvonó, és két darab hócsúszda, a sípályák 22:30-ig kivilágítottak. Szentpétervár északi részén, az erdőben megbújó Ohta-park síközpont bejárható virtuálisan is. A központ egyben szabadtéri erdei jégpályája is, valóban egy nagyon különleges hely. Fenyők között kanyarog a jégpálya, mely több mint 1,5 km hosszúságban, az erdei útvonal este különleges fényjátékkal még színesebb. Az útvonal mellett különböző közösségi terek, bárok. A jégpálya útvonal is bejárható virtuálisan.

A sípályákról virtuális panorámakép itt elérhető!

A legkülönbözőbb sportolási lehetőségek sora, színvonalas szálláshelyek és igényes éttermek várják az aktív sportolásra vágyókat.

Körülbelül 30 perc alatt eljuthatunk ide, a  marshrutkai „Devyatkino” metróállomástól.

Rendszeresek a kisebb-nagyobb síversenyek is

Hóágyúk, szálláshelyek, fürdőmedencék, wellness, stb.

A hidegben legyártott havát nyárra betakarják, megőrizve a következő síszezonra

A lenti  videón snowboardosok élvezik a lesiklást.

Szentpétervár lakosainak száma 5 millió feletti. A téli középhőmérséklet nem annyival hidegebb, mint gondolnánk, az itt véget érő Golf-áramlat miatt. Igaz, olykor ide is betör a Szibéria felől érkező hideg, akkor tényleg kemény hidegek is tudnak lenni. A nemrég elkészült téli központba befektetett összegek valószínűleg hamarosan megtérülhetnek.