Közel két évtized után, újra hazánkban került megrendezésre az Országos Alpesi Sí Diákolimpia

A Mátraszentistváni Sípark volt a házigazdája az országos versenynek. A részvevők számát illetően minden eddigi rekord megdőlt.

Kép: A létező legideálisabb feltételek biztosítottak voltak. Nemzetközi minősítésű FIS sípálya, kellő hómennyiség, kemény hideg, csodás napsütés, sok gyermek!

Csodálatosan előkészített sípálya volt az egész Síparkban, videó szombat reggelről:

Élőkép 2018.02.24.

Jó reggelt! ☀️☀️😍Kiváló hóviszonyok és hangulat este 21:00-ig fényekkel és zenével az Alpesi teraszon. ⛷🏔"Early Bird" – Korán kelőknek 8:30-kor nyit a nagy csákányos lift (B) szombaton és vasárnap.További info: http://www.sipark.hu/aktualisElőrejelzés: szombat ☀️ vasárnap ☀️ 😎Nyitva (9:30-21:00): hosszú 4-es pálya PANORÁMALIFTTEL, pályák: 1, 2, 3, 4, 4B, 5, 5B, 6, 7, 8 liftek: C, D, E, F, G, H, V2.Szolgáltatásaink közül: a Hütte, síkölcsönző, síiskola, főszezoni jegyárakkal.Pályák állapota: friss hó, napközben buckásodik.2-es fekete: csak természetes hó, nem hóágyúzható1-es piros: csak félpálya zárás 8:00-11:00HócsúszdaPark: ZÁRVA, veszélyes jegesedés miatt.ESTI SÍELÉS: minden pénteken és szombaton 21:00-ig.Hóinfo: http://www.sipark.hu/aktualis#sípark #mátraszentistván #panorámalift🇭🇺🏔822m

Közzétette: Sípark Mátraszentistván – 2018. február 23.

 

A Magyar Diáksport Szövetség és a síszövetség által kiírt idei verseny  rendkívüli. Magyarországi helyszínnel utoljára 2000 évben Galyatetőn, a Külker óriásműlesikló  sípályán került megrendezésre. Az elmúlt csaknem húsz év alatt a verseny a szlovákiai Rimakokava, Korompa,  de leginkább az ausztriai St.Lambrecht, utolsó néhány évben pedig Hinterstoder síterepein került megrendezésre.

Kőrösi Péter a Sípark ügyvezetője elmondta: a most lezajlott verseny bebizonyította, hogy igen, itthon is lehet nagy létszámú, ugyanakkor színvonalas síversenyt rendezni! Elképzelhető, hogy 2019-es évben a három versenynapot hétköznapi napokra írják ki. Az elmúlt hónapokban végrehajtott nagyszabású fejlesztések –  négyüléses felvonó, hóágyú kapacitás bővítés, újabb víztározók – az eddigiekhez képest sokkal jobb feltételeket biztosítanak, nem csupán a szabadidős sízők számára,  hanem  akár a nemzetközi versenyek lebonyolításhoz is. A mostani feltételek mellett elképzelhető, hogy akár a közeljövőben egy nemzetközi, FIS minősítésű versenyt is megrendezhessenek a Síparkban!

Előházi Péter a verseny döntőbírója, a Felső-Mátrai Diáksport Egyesület  (klaszterünk tagszervezete) vezetője szerint: a Mátrában rendszeresen edző gyermekek számára különösen, de egyébként minden hazai iskolában tanuló diák számára ideálisabb a hazai helyszín. Az eddigi külföldi helyszínekkel szemben számos észérv a hazai rendezés mellett szól. Reményét fejezi ki, hogy egyre több verseny „hazatérhet”.

A versenyeredmények, képek megtekinthetők itt.

Nevezettek listája a Magyar Diáksport Szövetség logójára kattintva elérhető!