Mikó Gergely riportot ad a síszövetség honlapján

„Csak a legszélesebb összefogással érhetünk el sikereket” – nyilatkozta a Magyar Sí Szövetség új elnökségi tagja, a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény igazgatója.

Mikó Gergely a Normafánál az egyik legújabb hóágyú mellett / Kép: MSíSz

„Budapesten elkezdtünk egy olyan nagy formátumú fejlesztést a kormány segítségével, amely azt gondolom, példaértékű lehet és a magyar sízőknek remek lehetőségeket tartogat. A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszterünkben azt fogalmaztuk meg, hogy a sípályákra, az oktatáshoz, és úgy általában a sízéshez hóra van szükség, ezért havat kell gyártanunk, mert nem minden szezonban hullik belőle elegendő.”

*

„Úgy vélem, csak a legszélesebb összefogással érhetünk el sikereket. Ennek szellemében szeretnék részt venni az elnökség munkájában, tapasztalataimmal és kapcsolataimmal szeretném a hazai sísportot segíteni. Mi infrastruktúrát tudunk építeni a Normafán, de itt szükség van sportolókra, amatőrökre és versenyzőkre egyaránt. A két dolog szerintem elválaszthatatlan: akkor lesznek versenyzők, ha lesznek hobbisíelők, köztük is minél több gyerek.”

A teljes riport a síszövetség honlapján olvasható.