Női kormányos lehet a Kékszalag győztese

Virág Flóra kormányozta Kaáli Team az idei vitorlásszezonban szinte minden eddigi versenyét megnyerte.

Virág Flóra / Kép: Team Kaáli közösségi oldala

Az 54. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj nagy esélyesei között van a Team Kaáli legénysége is. A csapat az idén már több versenyt is megnyert, köztük a Balatoni Évadnyitó 878 Co. Nagydíjat, az Ezüst Szalagot, legutóbb pedig a Pünkösdi Regatta első napi túraversenyét is.

„Igazából minden jó!” -Virág Flórával, az idei Kékszalagra győzelmekkel készülő Team Kaáli D35-ös katamarán kormányosával készült interjú itt olvasható.

További esélyesek

A Kékszalag idén különösen izgalmas, hiszen az előző két Kékszalagon nyertes, Vándor Róber által kormányzott RSM2 katamarán az Ezüst Szalagon, erős szélben árbóctörést szenvedett.

A lenti videó utolsó percében látható a törött árbóccal a hajó.

A versenycsúcsot a Józsa Márton kormányozta Raiffesien Fifty-Fifty – egy kétárbocos, magyar fejlesztésű katamarán – tartja, amely 2014-ben 7 óra 13 perc 57 másodperc alatt ért célba. Az idén teljesen megújuló hajóról egy 10 évvel ezelőtti bemutatkozás:

A tizenkétszeres Kékszalag győztes, Litkey Farkas idén is indul. Utoljára 2017-ben nyert, a legrutinosabb és a legeredményesebb Kékszalag versenyzőnek számít.

További hajók is esélyesek, hiszen az időjárástól, aktuális szélviszonyoktól rengeteg függ. Az előző versenyek győztes kormányosai és hajók listája itt elérhető.

Érdemes tehát idén is figyelni a versenyt!

Az MTVA élőbe közvetíti a július 14-én rajtoló versenyt.

Virág Flóra kormányozta Team Kaáli katamarán / Kép: Team Kaáli közösségi oldala

Cikkünk a Magyar Vitorlás Szövetség és klaszterünk együttműködése keretében jelent meg.