Orbán Viktor beszédet tart az Aktív Magyarország konferenciáján

A szervezők honlapja szerint Siófokon, 2021. november 25-én 10 órakor nyílik meg a kétnapos konferencia.

Hotel Azúr – Siófok

Baráth Gergely az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ ügyvezető igazgatója nyitja meg a konferenciát, majd Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, utána

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter és végül Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke mond beszédet.

Mikó Gergely igazgató, a Normafa Park Fenntartó és Üzemeltető Intézmény (klasztertagunk) vezetője „A TERMÉSZETVÉDELEM ÉS A TURIZMUS TALÁLKOZÁSA” szekcióülésen kap szót az alábbi témában:

Az utazás élmény azok számra, akik útra kelnek – de milyen hatással van a turisták tömege a helyi közösségekre, élővilágra, geológiai értékekre? Hogyan lehet felelős és fenntartható, a természeti értékeket azok károsítása nélkül bemutató turizmust fejleszteni – milyen szemléletmód és konkrét cselekvési terv szükséges ahhoz, hogy megőrizhessük a táj vonzerejét, védett társulásait? A szekció ülésen megvitatják, hogyan profitálhat a természetvédelem a turizmusból.

Fehér Gyula klaszterünk elnöke is részt vesz a konferencián. A konferencia részletes programja itt elérhető.

2019 novemberében, az AÖFK megalakulása után került sor az első Aktív Magyarország Konferenciára. Ekkor klaszterünk tagjai közül többen is jelen voltak. A tavalyi évben a pandémia miatt a konferencia elmaradt, így most másodszor kerülhet megrendezésre az esemény.

A konferenciáról az országos média is beszámol, azonban természetesen honlapunkon mi is tudósítani fogunk.