Országos bajnokságok után irány a Mátra!

Mátraszentistvánban továbbra is jó hóviszonyok várják a síelőket.

Idei női bajnokunk, az olimpikon Tóth Zita -további bajnoki eredmények a képre kattintva elérhetők

Sűrű lesz a program a jövő héten a síparkban.

Hétfőn és kedden kerül megrendezésre az MVM Magyar Kupa OB, majd szerdán és csütörtökön a DiákOlimpia. Vasárnap pedig a Hómenők Kupa következő futama rajtol.

A felnőtt-, ifjúsági és serdülő alpesi országos bajnokságot követően a 6-12 éveseken a sor, miután hétfőn és kedden bonyolítja a Magyar Sí Szövetség a gyermek korcsoport magyar bajnokságát és az MVM Magyar Kupafordulót a mini korosztály képviselőinek. A verseny helyszíne a Mátraszentistváni Sípark lesz.

Gyermek Országos Alpesi Síbajnokság és MVM Magyar Kupa Mini futam versenykiírása itt letölthető.

A felvétel még a Magyar bajnokságon készült

Visszatekintő a grebenzeni bajnokságra

A pekingi téli olimpián szerepelt Tóth Zita és Kékesi Márton szerezte meg az összetett elsőséget az alpesi sízők magyar bajnokságán, amelyet kedden és szerdán rendeztek az ausztriai Grebenzenben. Az Országos Bajnokság az MVM Magyar Kupa versenysorozat része volt.

Az első versenynapon óriás-műlesiklásban, másnap műlesiklásban versenyeztek a sízők, és a két szám eredményei alapján összetett bajnokokat is hirdettek. A meleg időjárás ellenére viszonylag jól tartotta magát a pálya, a versenyzők dolgát leginkább a viharos szél nehezítette meg.
A futamokon elindultak a pekingi téli olimpián szereplő magyar sízők: Kékesi ott műlesiklásban 33., óriás-műlesiklásban 34. volt, míg Tóth műlesiklásban 40. lett, óriás-műlesiklásban pedig az első futamban kiesett.
Az ob-n a keddi óriás-műlesiklásban a nőknél Tóth (Vasas SC) megvédte bajnoki címét, őt a dobogón Junia Brigitta (Snowline) és Majtényi Hanna (Callberg) követte. A férfiaknál Úry Bálint (Fullsport SE) végzett az élen, mögötte Kékesi (DVTK) és Trunk Tamás (Callberg) végzett.Szerdán műlesiklásban álltak rajthoz az indulók, Tóth Zita sikerrel hozta ezt a számot is. A dobogó további fokaira Hozmann Szonja (Procelero) és Junia léphetett fel. A férfiaknál Kékesi érte el a legjobb időt Hozmann Rudolf (Procelero SE) és Trunk előtt.A két versenyszám eredményei alapján összetettben az országos bajnok a két olimpikon, Tóth Zita és Kékesi Márton lett.

Bajnoki érmek