Sátoraljaújhelyen szombattól megnyit a 2. számú sípálya is

A tányéros POMA felvonó a leggyorsabb lift a hegyen. A mellette lévő 2. számú sípálya teljes hosszában, azonban még nem teljes szélességében használható lesz.

Jelenleg az 1. számú pálya és a hozzátartozó felvonók üzemelnek. A 2. számú pálya szombaton nyit. A képre kattintva élő webkamera!

A hosszan tartó hidegnek, illetve a hóágyúzásnak köszönhetően lassan teljes üzemmódba kapcsolhat a Zemplén Kalandparkban lévő, a Magas-hegyen üzemelő síterep.

Sátoraljaújhely az országon belül a legkeletebbre fekvő sípályákkal rendelkezik,  egyúttal az országon belül az egyik leghidegebb hegyvidéknek számít. A elmúlt években megvalósult technikai fejlesztéseknek köszönhetően itt is egyre nagyobb a síélet. Szlovákia felől is egyre több síturista érezik, mivel a határ közelében két kisebb szlovákiai sípálya végleg bezárt.

Az elmúlt napokban, ahol kellő hóágyú kapacitás és hideg időjárás lehetővé tette, sorra nyíltak újabb és újabb pályák. Eplényben, Visegrádon és Mátraszentistvánban már több pályát sikerül behavazni. Kékestetőn szombaton használható lesz a tanulópálya, a kezdő sífelvonóval. Tervek szerint jövő héten végre megnyílhat a déli sípálya, teljes hosszában. A nyitás pontos időpontjáról azonnal szólunk, amikor arról hír érkezik.

A képre kattintva élő webkamera!