Szabó Zoltán az örök hómezőkre távozott

Irigylésre méltó energiával munkálkodott a magyar szabadidős- és verseny sísportért.

Szabó Zoltán és párja, Sigi a 2021/22-es téli szezon kezdetén a Kreischbergen.

Európa legnagyobb létszámú síiskoláját hozta létre a Normafán

„Volt olyan szezonunk, amikor 1200 beíratott gyerekünk volt” – nyilatkozta 2010-ben. Ekkora létszámú síiskola, ahová rendszeresen jártak a gyerekek (szeptembertől áprilisig) nem volt még Ausztriában sem. Hihetetlen kitartással , szervezőképességgel néhány év alatt építette fel az OSC Síszakosztályát, majd a ma is működő Budapest Gyerek Síiskolát.

Vezetésével valósult meg a Sí-suli című tv-sorozat

Az 1980-as években készült az OSC síiskola közreműködésével és Szabó Zoltán síoktató vezetésével a Sí-suli című tv-sorozat, melynek célja a sísport hazai népszerűsítése volt. Az ötször 15 perces részből álló filmsorozat itt elérhető.

Magyaroknak ő fedezete fel Kaprunt

Az 1965. december 12-én megnyitott Kaprun, Ausztria legelső gleccser síterepe. Mi magyarok nemigazán utazhattunk a vasfüggönyön túlra. A 80-as évek elejétől, a lassan enyhülő utazási korlátozások idején ő már csoportos utakat szervezett Kaprunba, rengeteg magyarországi síelő ismerhette meg a nyári síelés szépségét.

Szabó Zoltán, a sísport egyik hazai apostola

– ezzel a címmel még 2010-ben készült vele egy nagy interjú, a síelők hírportálján. A riportban választ kapunk az indíttatásra, mely meghatározata életét, céljait.

Klaszterünk tagjai számára példaértékű a kitartása, a hazai sísportért elkötelezett munkássága. Nyugodjék békében!

A gyászhírt a Síoktatók Magyarországi Szövetsége tette közzé.