Az együttműködés egy szép példája

Klaszterünk egyik legfontosabb célja a kapcsolati hálók, angolul networking folyamatos bővítése. Bemutatunk egy szép és egyben kitűnő példát arra, mit is adhat a különböző felek összmunkája, jó szándékú együttműködése.

Mozgássérült gyermekek síoktatása a Normafa Síiskolában / Fotó: Réti Gerzson

Több képért klikk ide!

2021. októberében szerveztük meg klaszterünk együttműködő partnereinek találkozóját. Együttműködő partereink képviselői mindegyike elfogadta meghívásunkat. Kiemelt szinten képviseltette magát a Pénzügyminisztérium Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkársága, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, a Testnevelési Egyetem, a Magyar Sí Szövetség és a Magyar Vitorlás Szövetség is.

Ezen a találkozón Dani Gyöngyi paralimpikon és Jancsó Péter (Paraktív Integrációs Alapítvány) rövid előadás keretében mutatkozott be. Gyöngyi beszámolt a síelés általa megélt csodálatos élményéről. Vass Krakler Katalin, a Normafa Síiskola képviseletében a partner találkozó végén Gyöngyivel felvette a kapcsolatot.

Két hónappal később, a Pénzügyminisztérium és klaszterünk közös szervezésében a Normafa Club House épületében megtartottuk az éves Klasztermenedzser Klubtalálkozónkat. Dani Gyöngyi ekkor már arról számolhatott be, hogy élvezettel síelt Normafa Síiskolában lévő műanyag tanpályán is (videófilm).

Pető András Gyakorló Általános Iskola gyermekeinek síoktatása a Normafa Síiskolában, a Paraktív Alapítvány támogatásával, 2022. májusában / Fotó: Réti Gerzson

A mozgássérültek csoportos, műanyagpályás síoktatása a Normafa Síiskolában idén tavasszal indult és a nyáron is folytatódik. Az MTV1 Esély című műsora a közeljövőben adja le a Pető András Gyakorló Általános Iskola ötödikes tanulói síoktatásáról szóló riportját.

A HírTV még áprilisban forgatott a helyszínen

Ha a mozgás mozgássérültként jól megy, akkor nincs lehetetlen” címmel az Index hírportál mai napon megjelent riportja itt elérhető. „A konduktorok segítenek a síoktatóknak abban, hogy melyik gyereknél mire kell figyelni, hol kell őket megtámasztani, hogy egészen biztosan ne essen bajuk. A környezet akadálymentesített kialakításának és a szakképzett oktatóknak köszönhetően a foglalkozás nagyon biztonságos, a Normafa Park és az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ is sokat segített a megvalósításban” – mondta Krakler Kata.

A lenti képeket készítette: Fehér Gyula