Szolgáltatásbővítés felsőfokon, új lehetőségek!

A családi alapítású és tulajdonú, 106 éves német Sixt cég magyarországi képviseletétől  klaszterünk meghívást kapott egy Sixt Business Reggelire.

Dévai Gábor Sixt Magyarország ügyvezetője és Bereznay Tamás sztárséf, mint házigazdák a Book Kitchenben várták a vendégeket

Deák Gábor igazgató és kollégái ismertették a különböző együttműködési lehetőségeket az idegenforgalmi és turisztikai szektorban érdekelt felek részére.  A sízők is szóban kerültek, akik hazánkban is jelentős prémium ügyfélkört adnak.  Közvetlenül a sípályák mellett is igény van a kisbuszos szállításra, de a síiskoláknál is sokszor felmerül a kisbusz igénye. Klasztertagjaink egy része utazási irodai tevékenységet folytat, ott is felmerül a gépkocsi bérlése. A Sixt minden segítséget megad, így  a legkülönbözőbb személygépkocsikon felül, kis- és nagybuszt, teherautót is tud biztosítani.

Kép: Dévai Gábor köszönti a megjelent idegenforgalmi partnereket

A Sixt 115 országban, 5500 irodával, személyre szabott mobilitással áll rendelkezésre. A megrendelő partnerekkel jutalék rendszerben működnek együtt. Piacvezető cég Németországban, Ausztriában és Svájcban. Évente több, mint 200 000 (!) darab új gépjárműbeszerzés, évi 2 Mrd Euró árbevétel jól jellemzi a cég nagyságát.

Klaszterünk egyes tagszervezetei és a Sixt közötti későbbi együttműködés új lehetőségeket nyit az igényesebb sízők részére, úgy külföldön, mint belföldön. Elgondolkodtató lehetőség a szolgáltatások ilyen irányú bővítése, ez új terület a nemzetközi síturizmusban is. Lehetőség van összkerékhajtású gépkocsik tesztelésére, bemutatására is, akár komplett téli csomaggal (Box, hólánc, stb.).

A Wallis Autókölcsönző, amely a Sixt Rent-a-car nemzetközi hálózatának magyarországi tagjaként kínál autóbérlési szolgáltatásokat, 2017-ben 16 százalékkal 2,2 milliárd forintra növelte árbevételét. A cég kezdetben elsősorban a Magyarországra beutazó üzletemberek bérautó igényeit szolgálta ki, de mára forgalmának közel felét a tavaly is dinamikusan bővülő turizmus biztosítja.

Rendezvényen elhangzott prezentáció itt.