Újabb tagokkal bővült klaszterünk az éves közgyűlésünkön

A csodálatosan felújított Zugligeti Lóvasút egykori állomására invitálta a síklaszter tagjait a Normafa Park.

A nemrégen felújított Lóvasút Kulturális és Rendezvényközpont adott otthont a negyedik születésnapját megélt Chernel Síklaszter éves közgyűlésének. A vendéglátó fél a Normafa Park volt.

Mikó Gergely, mint házigazda az ülés előtt ismertette a Normafa Park projektjeit, téli programjait.

Kép: Mikó Gergely a Normafa Park igazgatója képes/videós bemutatót tartott

Az ülés elején elfogadásra került két új tagjelölt, a BKV. Zrt. és Felvonóépítők Kft. felvételi kérelme.

A klasztermenedzser és a síklaszter elnökségének éves beszámolójának elfogadása után elfogadásra került a 2018/2019-es szezon Marketing Projektcsapata, és meghatározásra kerülten a következő szezon prioritásai. A projekt vezetője: László Márk (Síaréna Kft./Eplény). Tagok: dr. Egri Katalin (SMSZ), Fehér Gyula (SkiOutlet.hu), Székely Zoltán (Freeride).  Klaszterünk marketingmunkájának kiemelt céljai:  a hazai síiskolák és a négyévszakos sípályák érdekeinek hangsúlyos képviselete.

Ezek után a Libegők Éjszakája, 2018. július 28-ára tervezett eseménysor került bemutatásra.  Az ihletet a nagy sikerű Sípályák Éjszakája adta, mely a téli rendezvény nyári folytatásának is tekinthető. Cél a hazai hegyvidékek, egyúttal a hazai sípályák nyári hasznosításnak népszerűsítése.  A rendezvény pontos helyszíneit, programjait későbbiekben részletes ismertetjük. Pokorni Zoltán a Hegyvidék polgármestere támogatásáról biztosította a rendezvényt, a Normafa Park is csatlakozik a kezdeményezéshez. Polgármester úr a klaszter tevékenységéhez is gratulált és további sikeres együtt munkálkodást kívánt.

Libegők Éjszakája – Tervezett helyszínek:

Budapest  / Zugligeti Libegő /Normafa Park

Eplény / két különböző libegő

Miskolc / Lillafüred

Sátoraljaújhely / Zemplén Kalandpark

Kép: Klaszterülésünkön,-  mely egyben éves közgyűlésünk is volt  – csaknem minden tagszervezet képviseltette magát

Kép: Az ülésen részt vett és köszöntötte a megjelenteket Pokorni Zoltán,  Hegyvidék polgármestere

A polgármester után Bajai András, a Magyar Sí Szövetség elnöke kapott szót. Rövid köszöntője után elmondta: az eddigi gyakorlattól eltérően,  jóval nagyobb figyelmet szeretnének szentelni a szabadidős síport kedvelőinek, hiszen egyre több gyermek kedveli meg  e csodálatos sportot. Reméli, hogy hamarosan megindulhat a síszövetség és a síklaszter közötti együttműködési megállapodás pontos kidolgozása, ezáltal segítve a két szervezet munkáját és hazai síélet további fejlődését.

Kép: Bajai András a Magyar Sí Szövetség elnöke kifejezte szándékát a két fél közötti együttműködésre

Kép: a hazai sajtót is érdekelte a Libegők Éjszakájának programja

Az ülés zárásaként  dr. Egri Katalin a Síoktatók Magyarországi Szövetségének elnöke  mintegy félórás előadás keretében, ” Felelősségi helyzetek a sípályán” című előadását ismerhették meg  a jelenlévők (később feltöltésre kerül).

Kép: dr. Egri Katalin klaszter elnökhelyettese, illetve a Síoktatók Magyarországi Szövetségének elnökének előadása

A közgyűlés végeztével a tagok a Zugligeti Libegővel felutaztak a János-hegy lábához, majd az Erzsébet-kilátóhoz túráztak.

Ebéd után Mikó Gergely a Normafa Park ügyvezetője körbevezette a tagokat a Normafa környékén, egyúttal ismertette a jelenlegi és jövőbeli rehabilitációs munkálatokat, terveket.

Következő klaszterülés szeptember 12-én, a Misina-tetőtől  induló Pécsi Sípálya síházában lesz.

Képen balról: Fehér Gyula elnök, Pokorni Zoltán polgármester, dr. Egri Katalin, Kőrösi Péter h.elnökök

Sajtómegjelenések:

Hegyvidék Magazin

Síelők

WeLoveBudapest

5 perces videóbeszámoló 1:00 -tól: