Társadalmi egyeztetés alatt az „Aktív Turizmus” című felhívás

A természetjárás, kerékpár, kajak-kenu, lovas turisztika mellett a síturisztika is szerepet kaphat.

63 milliárd Ft európai uniós forrás áll rendelkezésre az aktív turizmus kiemelt fejlesztéseire a 2021-2027-es tervezési időszakban.

A forrás felhasználása a TOP Plusz programban, önálló pályázati felhívás (TOP 1.1.4. Aktív turizmus fejlesztése) keretein belül lesz lehetséges.

A Felhívás tervezete szerint a természetjárás, kerékpár, kajak-kenu, lovasturisztika mellett a síturisztika is szerepet kaphat.

A palyazat.gov.hu honlapján található információ szerint: Elindult az „Aktív turizmus fejlesztése” című (TOP_Plusz-1.1.4-21 kódszámú) felhívás tervezetének társadalmi egyeztetése. A felhíváshoz kapcsolódó észrevételeket, javaslatokat 2022.01.12-ig várjuk a véleményezésre kialakított partnerségi fórumban.
 
 
A pályázat tervezet megjelenéséhez Fehér Gyula, klaszterünk elnöke fontosnak tartja hozzáfűzni:
 
„A csaknem nyolc évvel ezelőtt megindított közös lobbi- és klasztermunka fontos fordulópontjához érkeztünk.  A hazai síturisztika négyévszakos alapon való további, jelentős fejlesztése előtt állunk. A jelenlegi és remélhetőleg tovább bővülő tagjainkkal, újabb partnereinkkel, valamint kitartó, szívós munkával új távlatok nyílhatnak meg a hegyvidékeink négyévszakos fejlesztései előtt.”