Turizmus Summit 2019 – sajtószemle

A tegnap megrendezésre került turisztikai találkozóról szóló sajtóbeszámolók közül válogattunk.

Turizmus Summit a Várkertben (forrás: Orbán Viktor facebook)

Az idei találkozón is jelen volt és beszédet mondott Magyarország miniszterelnöke. Az elhangzott beszéd videófelvétele cikkük alján.

Az infostart.hu. beszámolója: ” Aranykorát éli a magyar turizmus, és soha ennyi támogatás nem állt az ágazat rendelkezésére, mint most – jelentette ki Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója” továbbá kiemelte: „A számítások szerint 2022-ig Magyarország eléri az 50 milliós vendégéjszaka-számot.”

Az ellenzéki sajtóként nyilvántartott 444.hu Orbán beszédéből kiemeli:a cél, hogy Magyarországot sport-, gasztro- és konferenciaturizmus-központtá bővítsék.” illetve: „Budapest tekintetében most látok némi elbizonytalanodást, de akárhogy is lesz, országos léptékben nem fogunk visszafordulni, és az országépítő munkát folytatni fogjuk”.

A Turizmus.com részletesen beszámol arról is, hogy kik kapták meg  a Turizmus Summit keretében első ízben átadásra került  Kőrösi Csoma Sándor-díjakat.

A Világgazdaság.hu „Ausztriával is versenyképes a magyar turizmus” címmel a legfőbb régiós versenytársakkal szemben is komoly lehetőségeket rejtő, több szinten elért eredményeket emelte ki.

A hvg.hu fontosnak tartotta kiemelni: „A kormányfő szerint a magyaroknak a turizmus a hazaszeretet kifejezésének egyik formája.”

A Turizmus Summiton elhangzott szakmai előadásokról részletesen itt olvashatunk.