Újabb egyeztetések a legfelsőbb döntéshozókkal

Dr. Bienerth Gusztáv, a turizmussal kapcsolatos állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos kötetlen egyeztetésre invitálta a különböző turisztikai és sportszakmai szervezetek képviselőit

Június 22-én a Buddha Bar Hotelben a turisztikai és sportszakmai szervezetek képviselőit tájékoztatta a kormány turizmussal kapcsolatos terveiről Bienerth Gusztáv.

A kormánybiztosi egyeztetésre meghívást kapott Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter elnöke, valamint a Síoktatók Magyarországi Szövetségének elnöke is.

Határozott kormányzati szándék a hazai turizmus magasabb szintre emelése. Az eddigi helyettes-államtitkári szintről immáron kormánymegbízotti szintre emelkedett a magyarországi turizmus képviselete.

Bienerth Gusztáv kormánybiztos a szakmai szerveztek képviselőit felkérte, hogy munkáját a legkülönbözőbb egyeztetési formákban, tanácsaikkal, észrevételeikkel segítsék. Ezen felül kihangsúlyozta: egyik fontos, elsődleges feladata, hogy a különböző szakmai szervezetek tegyék világossá, mely jogszabályok, törvények azok, melyek fejlődésük útjába állnak. A szakmai szervezetekre tehát a stratégia kidolgozásában, majd a törvényváltozások előkészítésében számít.

Szoros határidőket ismerhettünk meg. További markáns változások várhatók. Szervezeti változásokon felül, a deregularizációs folyamat beindítása (fölösleges és túlszabályozott, gazdaságot gúzsba kötő erők elleni fellépés), illetve új turizmus törvény megalkotása is várható.

A hamarosan felálló Nemzeti Turisztikai Tanácsadó Testület munkájának segítése érdekében, valamint stratégia döntések előkészítésében is számítanak a különböző turisztikai szakmai szervezetek képviselőinek tudására.

2017-ben minden eddiginél többet, 21 milliárd forintot fordít (2016-ban ez az összeg 5,5 milliárd forint volt) a kormány a turisztikai célelőirányzaton és az újonnan létrehozott turizmusfejlesztési célelőirányzaton keresztül a turisztikai ágazat fejlesztésére.

Klaszterünk vezetői rövid időn belül személyes egyeztetéseket folytatnak dr. Bienerth Gusztáv kormánymegbízottal.

Képen: a kormánybiztos felkéri a turisztikai szakma képviselőit az együttműködésre

DSC_0151

Képek: Bessenyei Gergely / Magyar Turisztikai Ügynökség