Újabb sítanpálya készült el

Székesfehérváron tegnap került átadásra a hazánk legújabb műanyag borítású sítanpályája.

Az Apex Sport Klub ötlete három lelkes síoktató fejéből pattant ki. Szerettek volna Székesfehérvárra is elhozni az országszerte egyre népszerűbb városi síoktatást. Több éves tervezés után 2021 tavaszán vágtak bele a megvalósításba, egy évre rá már lehet is síelni a tanpályán.

Az alapítók, Papp Bálint, Dejcző Nóra és Urbán Jakab szerint a sítanpálya létrehozásával az elsődleges céljuk a közösségépítés volt Székesfehérváron. Nemcsak azt szeretnék, hogy az emberek gyorsan letudják az órákat, hanem hogy ott is maradjanak, játsszanak, beszélgessenek, szülinapokat, céges rendezvényeket tartsanak.

Az Országos Sítanpálya-építési Program keretében idén Miskolcon, Székesfehérváron épült meg két pálya. A tavasz folyamán várhatóan Agárdon nyílik meg a következő, azaz a 34. műanyag borítású sítanpályája. Idén, azaz 2022-ben további műanyag sítanpályák építése várható

Az fmc.hu honlapján olvashatunk a tegnapi átadás részletiről. Magáról a klubról további információk találhatók.

Honlapunkon, 2016 decemberében megjelenő cikkünkből idézet:

Műanyag sípályák és a hazai síiskolák szerepe

1980-as években csupán néhány műanyag sípálya volt hazánkban. Egy évtizede már kb. 10 pálya működött. Napjainkban már 26 különböző helyszínen, több mint 30 sípálya üzemel. Ezek nagyobbik fele Budapesten kívül van. A legújabb trendek alapján elsősorban vidéken várható további dinamikus fejlődés. Nem kizárt, hogy egy évtizeden belül akár 50 különböző helyszínen műanyag sípálya üzemelhet. Ez a nemzetközi összehasonlításban is rendkívüli dinamika adja az egyik legerősebb alapját a síport hazai fejlődésének. A műanyag pályák mellett álló szülők – látva a csemeték gyors fejlődését és lelkesedését – is nagy létszámban kapnak kedvet a sízéshez. A sítudás megszerzése nem csupán egy önös cél.  A sísport egy kitűnő eszköz gyermekeink neveléséhez: önállóságra nevelés, természetszeretet kialakítása, sportos élet megismertetése, társaságba való beilleszkedésre nevelés, közösségi érzés kialakításnak lehetőségét is adja egyben. A szakképzett síoktatás balesetvédelmi és sportszakmai vonatkozásban is rendkívül fontos szempont kell legyen!