Utazás kiállításon jártunk

2022. március 3-6. között, egy év kihagyás után újra megrendezi a Hungexpo az Utazás kiállítást és a Budapest Boat Show-t.

A csütörtöki szakmai napon jó érzés volt körbejárni a pavilonokat, több okból is. Az első öröm, hogy végre megrendezésre kerülhetett a kiállítás, másik öröm, hogy gyakorlatilag a maszkhasználatra vonatkozó szabályok már nincsenek.

A tavalyi évben elmaradt seregszemle után élénk érdeklődés mellett nyílt meg a 44. Utazás kiállítás a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási központban március 3-án. Az idei eseményen 30 ország mintegy 100 kiállítója van jelen, 20 ország önálló standdal képviselteti magát.

A BoatShow-n idén szinte alig vannak műanyag vitorláshajók (itt is gond az akár 2 éves szállítási határidők), viszont annál több elektromos hajót láthatunk. Megtekinthetünk két darab jégvitorlást is!

Mi az a jégvitorlázás? Január közepén történt az eset, a lengyelországi Siemianowka víztározó befagyott jegén, a belorusz határ közelében. 40 jégvitorlás indult az első lengyel ranglistaversenyen pöffös, húsz csomó körüli szélben. Hamrák Péter Hamy (Spartacus VE), a legjobb hazai jégvitorlázó (2013. – EB 3. hely, azóta VB eredmények rendre az első tízben…) körülbelül 100 kilométeres sebességgel siklott, amikor…

Az ide Utazás kiállításon 1.500 négyzetméter területen csaknem 50 járművel és 15 kiállítóval jelentkezik a Karaván Szalon

Egy érdekes szállás lehetőség a sok közül, de nem télen!

A Candela Seven a világon az első elektromos szárnyashajó. lehet, hogy idén már látunk ilyet a Balatonon?