Vidéki tagszervezeteink egy részénél mától lassan újraindul a turizmus

Tagszervezeteink nagyjából fele fellégezhet, a mai naptól lassan újra nyithatnak szolgáltatásaikkal.

Remélhetőleg a mai nap egy valódi fordulópontot jelent a hazai koronavírus-járvány visszaszorulása szempontjából. Több vidéki klasztertagunk  a napokban újra indítja szolgáltatásait. Ahogy már megírtuk, az Eplényi Libegő már az elmúlt hétvégén is üzemelt. A Zemplén Kalandpark a mai nappal szolgáltatásainak nagy részét beindítja. A Bánkúti Síklub büféje is jó kapacitással üzemel. Mátrában a 4 évszak.hu is részlegesen üzemel. Mátraszentistváni Sípark új látnivalót kínál: legelő tehenek, kecskék, szamarak érkeztek a síterepre. Együttműködő partnerünk, a  Gyöngyös-Mátra Turisztikai Közhasznú Egyesület mai cikkében, „Új erőre kap a Mátra” címmel cikket jelentetett meg honlapján.

A turizmus.com, a Turizmus hírforrása  részletesen beszámol, arról, hogy Budapesten és Pest megyében érvényben marad a kijárási korlátozás annak valamennyi szigorításával, míg az ország többi részében kis lépésekben és több szigorú szabály életben tartásával, de újraindulhat az élet május 4-től.

Mai napon jelenik meg a MTÜ Covid–19 kézikönyve, amely az újranyitáshoz szükséges ajánlásokat összegzi, mondja el Guller Zoltán vezérigazgató legfrissebb podcastjában, mely meghallgatható a fenti logóra kattintva.

Klaszterünk minden tagja bízik abban, hogy sikeresen folytatódik a koronavírus járvány kordában tartása és idővel, lassan kiszélesedhetnek a szolgáltatások, szerte az országban, Budapesten is.

Következő klaszterülésünk, egyben éves közgyűlésünk, terveink szerint a Lillafüreden lévő Libegőparkban lesz, június 9-én. Remélhetőleg ennek nem lesz akadálya, hiszen joggal bízhatunk abban, hogy erre az időpontra már jelentősen konszolidálódik a járványhelyzet.