Vitorlabontó ünnepséggel rajtolt a Balatoni Évadnyitó

Balatonfüreden a Vitorlabontó ünnepség régi hagyománnyal rendelkezik. 1935-től, (három háborús esztendőt leszámítva) minden szezon elején megtartották az eseményt. Idén már a 86. alkalommal.

Egy síelőnek ezen a veterán autón akad meg a szeme először

Ez az esemény a balatoni idegenforgalmi és hajózási szezon hivatalos megnyitója.

Az esemény évről évre egyre több partnert tudhat maga mögött, hiszen ez nem csupán a Balaton, Balatonfüred ünnepe, hanem egyben a különböző piaci szereplők számára is kiváló lehetőséget bíztosít maguk bemutatására. Nekünk, a sísportot kedvelőknek éppen ideje lenne kitalálni, megszervezni valamiféle hasonló sí szezonnyitót, erre korábban jó példák is voltak. 2014 óta nincs Hó-Show, a Hungexpo már nem rendezi meg a téli sportok vásárát. A budapesti rendezvény 23 éven át volt a síszezon nyitó eseménye és fénykorában húszezer embert vonzott a vásár területére „- foglalta össze meglátást a balatoni helyszínen klaszterünk elnöke a megjelentek szűkebb köre számára.

A BMW például eddig soha nem látott léptékben volt jelen

Veterán autók legszebbjei is kiállításra kerültek a kétnapos rendezvényen

Rekordszámú nevezővel, az évek óta megszokott ünnepélyes eseményekkel, mégis különleges aktualitással indult a hivatalos balatoni vitorlás szezon. Az idei vitorlabontót belengte a széles körben ismert és elismert hajóépítő és -tervező Soponyai Gézától való búcsúzás – rendhagyó rajteljárással és fekete emlékszalaggal indult a 2024-es Balatoni Évadnyitó verseny –  jegyzi a vitorlásszövetség beszámolója.

*

Balatonfüreden sorakoztak fel a legszebb veterán és youngtimer autók – írja a Roadster magazin.

Képek: F. Gy.