Weöres Szabolcs Fa Nándor útján

Mai nappal Weöres Szabolcs közelebb került a 2024. évi Vendée Globe indulási jogához.

A legnagyobb szóló versenyre, a Vendée Globe-ra készül Weöres Szabolcs

Fotó: Szabi Ocean Racing/Zsombor Kerekes

Július 26-án, szerda hajnalban célba ért az 50. Rolex Fastnet Race-en a New Europe, Weöres Szabi hajója, melyen együtt hajózott Fa Nándorral. Szabolcsot (49) legjobban a saját honlapja mutatja be. Kiegészítésként annyit érdemes tudni Szabolcsról, hogy hárman vannak testvérek és nem csak vitorlázni szeretnek. Édesapjukkal (aki a Külker SC vitorlás szakosztály vezető edzője volt) együtt nem csupán nagy vitorlázó család, hanem a sísport is életük része. Weöres Botond (Kereked Klub) szervezte meg a I. Havas Nádas Kupa síversenyt, vitorlázó gyerekek számára, még 2018 márciusában, Eplényben. Szabolcs leány testvére, Weöres Márta vitorlázóként, a 2004. évi nyári olimpián is indult.

Szabolcs föld körüli versenyen való indulásának létezik egy 26 évvel ezelőtti előzménye is. A Hong Kong Challange , földkerülő versenyen (1996-1997), együtt indult és első helyezést ért el Fürstner Józseffel (a Magyar Sí Szövetség jelenlegi elnöke) és Sükösd Balázzsal (a Magyar Vitorlás Szövetség legrégebbi elnökségi tagja) és Bartha Andrással.

A lenti képen szereplő emléktábla a Kereked Klubban található.

A képen alul a Hong-Kong Challange verseny győzteseinek neve / Fotó: F.Gy.

Weöres Szabolcs tavaly év végén első magyarként sikeresen teljesítette a Route de Rhum-ot (szóló transzatlanti versenyt), erről látható egy rövid beszámoló a lenti videófelvételen.