A IV. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencián klaszterünk is bemutatkozik

Jó gyakorlatok egy alulról szerveződő sportági klaszter működésére:  a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter.címmel klaszterünk előadásra kapott lehetőséget a háromnapos konferencián.

A IV. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencián klaszterünk is bemutatkozik

A Testnevelési Egyetem és a Nemzeti Kézilabda Akadémia szervezésében megrendezendő IV. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia célja, hogy ösztönözze az újabb kreatív ötletek megvalósulását és innovációvá válását.

Az idei konferencia első napja Budapesten, a Testnevelési Egyetemen,  további két nap pedig Nemzeti Kézilabda Akadémián, Balatonbogláron kerül megrendezésre, 2021. szeptember 15-17. között.

A tervezett program itt megtalálható.

A szervezők várják az innovációkra, kreativitásra nyitott érdeklődőket

A háromnapos konferencia a sportvilág szinte minden ágát érinti. Neves előadók érkeznek külföldről is. A 2021-es konferencia egyik kiemelt tematikus fókusza a sportturizmus.

A konferencián a részvétel a TE „egyetemi polgárai” részére díjtalan, másoknak fizetős. A regisztrációs díj, többek között tartalmazza Bp-Balatonboglár- Bp. busztranszfert ( 2 napon át),  frissítők mindhárom nap, ebéd és esti fogadás a konferencia második napján.

Klaszterünk részéről már többen jelezték részvételüket, remélhetőleg a jelenlévők sok hasznos információval térnek haza és megkezdődhetnek a különböző irányú együttműködések.

„Maguk az innovációs konferenciák mindig remek lehetőséget nyújtanak olyan emberi kapcsolatok kialakítására is, amelyek számos későbbi együttműködés alapjait is megadhatják.”

Előzmények

A 2019 őszén megrendezett III. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia után  Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár riportjában kihangsúlyozta:

A sport egy olyan dinamikusan fejlődő terület, ahol az, aki nem tart lépést a változásokkal és az újításokkal, nagyon gyorsan lemarad, és ez az eredményekben is megmutatkozik.”

2020 szeptemberében a Pasaréti Síiskolában lezajlott ülésünkön, a Testnevelési Egyetemmel (TE) való együttműködési megállapodás előkészítéseként, a TE Tudományos rektorhelyettese, Prof. Dr. Lacza Zsombor ismertette az együttműködés lehetőségeket. Ezzel együtt megindult a párbeszéd a meghatározott témakörökben. Ennek gyümölcseként, a két fél között az együttműködési magállapodás aláírásra került Prof. Dr. Mocsai Lajos és klaszterünk elnöke kézjegyével. A két fél közötti együttműködés első eleme a konferencián való jelenléten felül, klaszterünk elnökének 15 perces előadása lesz.

A konferenciáról a későbbiekben beszámolunk.

A konferenciára való regisztráció itt!

Klaszterünk együttműködési megállapodást kötött a Testnevelési Egyetemmel