Dr. Fürstner József lett a Magyar Sí Szövetség elnöke

Fürstner József egykori válogatott alpesi síelőt választották meg elnöknek a Magyar Sí Szövetség pénteki rendkívüli tisztújító küldöttgyűlésén. A szervezet alelnöki pozíciójára Dávid Ilonát szavazta meg az 58 küldött.

Kép: MSSZ honlap

Dr. Fürstner József lett a Magyar Sí Szövetség elnöke

A megválasztott elnöknek, alelnöknek és az elnökségnek négy évre szavazott bizalmat a küldöttgyűlés.

A Magyar Sí Szövetség elnökségének új tagjai:

Dr. Fürstner József, elnök. (egykori válogatott alpesi síelő, fogorvos)

Dávid Ilona, alelnök: Közgazdász, 2010 óta a GYSEV Zrt. igazgatóságának elnöke, 2012–2018 között a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, 2018-tól a Volánbusz és a DAKK Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Elnökségi tagok: Dr. Kandrács Csaba Dr. Mile Lajos Dr. Barta Csaba Dr. Csák Levente (a Külker SC egykori válogatott alpesi sízője), Dr. Lovas András

Az elnököt nyílt szavazással, egyhangúlag választották meg a Magyar Sí Szövetség Budapesten, a Danubius Hotel Heliában tartott tisztújító küldöttgyűlésén. Az új vezetőt azt követően választották meg, miután júliusban a küldöttgyűlés visszahívta Miklós Edit elnököt és a teljes elnökséget. A Magyar Sí Szövetség 2017 óta a hatodik elnökét és elnökségét választotta meg. Reméljük a mostani felállásban sikerül a mandátumuk négy évét sikerrel kitölteni.

Klaszterünk tagjai nevében sok sikert, jó munkát kívánok az új elnöknek, alelnöknőnek és az elnökség minden tagjának!

Fehér Gyula

Chernel István Sí és Turisztikai klaszter elnöke

A MSSZ honlapján megszólalt az új elnök:

„Váratlanul ért a négy legnagyobb klub felkérése és jelölése, hiszen évtizedek óta már nem vagyok aktív szereplője a szövetségnek vagy a versenysínek. Persze a régi kapcsolatok, barátságok, sportbarátságok megmaradtak. Ismerem a versenyzőket, az eredményeket, és bár kívülről, de mindig is aktívan követtem szeretet sportágam sorsát. Természetesen a sítől sem távolodtam el, lelkes tagja vagyok annak a több mint 500 ezer magyar embernek, akik ma a hazai sí tömegsportot képviselik.

A Magyar Sí Szövetség elnökségeként azért fogunk dolgozni, hogy a szövetség ugyanúgy képviselje a magyar verseny sí érdekeit, mint a magyar sí, mint tömegsport érdekeit. A hazai síelők érdekében szeretnénk összefogni a szövetség tagjait és megszólítani a szövetségen kívüli síiskolákat, szervezeteket, szakmai és sport véleményvezéreket, barátokat” – mondta el Dr. Fürstner József. Az elnökségi tagok személye garancia a független és szakszerű működésre.

A célunk, hogy konszenzuson alapuló döntéseket hozzunk, megteremtésük a feltételeit az összefogáson, párbeszéden alapuló működésnek és minden magyar síelő érdekeit képviselhessük.” – összegezte a Magyar Sí Szövetség új elnöke. Fürstner elmondta, hogy tisztában van vele a szövetség, mint sportszövetség elsődleges feladata a versenysíelés támogatása, de nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy a sí mára az egyik legkedveltebb tömegsporttá vált az országban. Éppen ezért szerinte egy XXI. századi, modern szövetség nem koncentrálhat kizárólag a versenysportra, így lehet, kell legyen mondanivalójuk, annak a több, mint félmillió magyarnak is, akik a hazai sítömegsport bázist képviselik. Azt is elmondta, hogy nem az elnök, hanem az elnökség közös munkájának sikerében hisz, és örül annak, hogy olyan elit csapatot tudhat maga mögött az új szövetségben, akik számára a sísport, „szerelmet, szenvedélyt” és nem elsősorban megélhetési forrást jelent. Az elnökség munkáját társadalmi munkában kívánja ellátni.

A lehetőségek megismerésére után transzparens tervekkel állnak elő.

„Szeretnék megtartani, mindazt, ami jól működik, javítani azon, amin lehet, és szeretnék új utakra is kiterjeszteni a szövetség működését. Ennek érdekében az új elnökség a következő időszakban áttekinti a szövetség jelenlegi helyzetét, értékelik a lehetőségeket, és a lehető legrövidebb időn belül tervet, stratégiát dolgoznak ki a következő időszak működésére vonatkozóan. Az elnökségi ülésen az újonnan választott tisztviselők kifejezték, mindnyájan megtiszteltetésként élik meg, hogy a hazai verseny és tömeg sísport érdekeiért dolgozhatnak. Mint elmondta: „élni és nem visszaélni” szeretnének a bizalommal.

Dr. Fürstner József lett a Magyar Sí Szövetség elnöke