Klaszterünk októberben egyesületté avanzsál

Új kihívások, új szervezeti forma, de a csapat a régi marad.

Kép: 2014 decemberében kiléptünk a nyilvánosság felé, klikk a képre!

Klaszterünk októberben egyesületté avanzsál.

A klaszterszervezet megalakításához az ihletet a Normafa Konferencia adta. Klaszterünk megalapítására vonatkozó felhívás 2014 januárjában került nyilvánosságra, majd 2014 májusában megalakult a  Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter, 15 alapító szervezettel. Ugyanezen esztendő decemberében a nyilvánosság elé léptünk, egy sajtótájékoztató keretében, ekkor vált nyilvánossá honlapunk. 2015 január végén felállt a klaszter elnöksége, melynek elnöke Fehér Gyula a síklaszter ötletgazdája, további elnökségi tagok pedig dr. Egri Katalin a Síoktatók Magyarországi Szövetségének (SMSZ) az elnöke és Kőrösi Péter a Sípark tulajdonos ügyvezetője. A háromfős elnökség a mai napig közösen dolgozik.

2016 júniusában kinevezésre került Révész Máriusz kormánybiztos, akinek a Magyarországi sípályák fejlesztése és népszerűsítése is feladatköre lett.

Klasztermenedzserünk dr. Csete Szabolcs a kormánybiztosságon belül megbízást kapott. A lobbizás erősebb fokozatba lépett, több szinten megindultak az egyeztető tárgyalások. 2017/2018-as szezonban két ülőszékes sífelvonó került átadásra, 150-150 millió forint állami támogatás mellett. Ezen felül további 284 millió forint állami támogatást kapott hat különböző síterep. Mindezeken felül a leghasznosabb eredmény a közös gondolkodás, közös fellépés. Mára 31 tagszervezettel rendelkezünk, köztük egészen nagy cégek is, mint a Hunguest Hotels, a BKV, tagjaink között tudhatjuk az összes hazai havas síterepet és a műanyag pályával rendelkező legnagyobb síiskolákat.

Jövőkép

Az elmúlt hat esztendő bebizonyította a szervezet életképességét, létének szükségességét. Várhatóan október végén tehát egyesületi formát öltünk. Az egyesületet első körben a klaszter alapítói és az eltelt időszakban a klaszterhez csatlakozottak jelentik.  A klaszter egyesület  a jövőben is nyitott minden partner felé. Idővel megindulhatnak a komolyabb egyeztetések a különböző együttműködési lehetőségek irányába.

Szeretnénk még ilyet látni itthon! Videón ülőszékes liftoszlopok helyretétele.

A jelenlegi, háromfős elnökség elkötelezett a további közös munkában, közösen a tagsággal. A jelenlegi elnökség a bizalmat a továbbikban is szeretné megkapni a tagoktól. A jövőkép határozottan kialakult, egyben sok ötletet tartalmazó, együttműködési lehetőségek felé nyitott. Remélhetőleg néhány éven belül az eredmények láthatóvá válhatnak sokak, de elsősorban a szabadidős sízők számára.

Az alapító okirat aláírásáról,  és egyéb részletekről a későbbiekben természetesen beszámol honlapunk.