Hétfőn nyílik hazánk 31. műanyag tanpályája

2015 év végén összesen 23 helyszínen volt műanyag tanpálya, az idei év végére várhatóan már 33 helyszínen várják a síoktatásra várókat.

A kép nem látványterv, ez valódi kép! Fotó: Babos Síklub fb.

Hétfőn nyílik hazánk 31. műanyag tanpályája

A Babos Síklub szeptember 28-án, hétfőn nyitja második síiskoláját, a beiratkozás már megindult. A Csömörön megépült tanpálya lokációban jó választásnak tűnik, hiszen kb. 10 kilométeres körben eddig nem épült hasonló pálya. Földrajzilag a legközelebbi két tanpálya, a Babos Síklub (14. kerület) és a gödöllői Megyeri Síiskola. Klaszterünk  még a tavalyi esztendőben, a síelők hírportállal közösen egyeztetve készítette el a hazai műanyagpályák térképét.

Most még üres a pálya, de remélhetőleg hamarosan gyerekzsivaj tölti be

Budapesten, ezen piaci szegmensben megindult egyfajta koncentráció. Több olyan síiskola is működik, mely nem egy, hanem két, sőt akár három tanpályát is üzemeltet. Három sípályát üzemeltet a Nanook Síiskola, két-két pályát üzemeltet a Fogarasi Síiskola, a 4Seasons Síiskola, illetve Budapest határától nem messze lévő Wax Klub.

Mikor lesz elég tanpálya?

Az egyértelmű, hogy különösen az elmúlt tíz esztendőben az igény ezekre a tanpályákra folyamatosan növekedett. Arról nincs tudomásunk, hogy ebben az időszakban akár egy pálya is bezárásra kényszerült volna. Nem kizárt újabb és újabb tanpályák megépítése Budapesten belül és annak szoros vonzáskörzetében. A klasszikus értelemben vett vidéki helyszínek száma is növekedett, jelenleg tíz különböző helyszínen vannak a pályák, leginkább a nagyobb városok közelében. A vidéki helyszínekben még bőven van potenciál, egész biztos, hogy itt még van piaci rés.

A műanyag borítású sítanpályák és azon folyó oktatás az egyik legfontosabb alapja a hazai szabadidős sísport fejlődésének. Elsősorban a gyermekek veszik igénybe az oktatást, de egyre növekszik a felnőttkorúak részéről is az igény. A síiskolák nagyobb része már továbblépett a saját magát felépítő szervezési feladatokon. A régebbi múlttal rendelkező síiskolák a közös gondolkodás jegyében egyre inkább összefognak, szakmai és szervezeti kérdésekben egyre több területen haladnak közösen előre. A lenti ábra ezt jól szemlélteti.

A régebbi múlttal rendelkező síiskolák egyre inkább összefognak.

Szeptember 28-án, hétfőn nyílik hazánk 31. műanyag tanpályája, a Babos Síiskola üzemeltetésében.

Szerző: F. Gy.