Jelenleg 11 európai ország 44 különböző síterepe működik

Kitekintés a világ különböző pontjain működő síterepekre, a síelők honlapja adatai alapján

Nyitva lévő európai síterepekeért klikk a földgömbre!

A nyitott 11 európai ország

A legtöbb síterep jelenleg Svájcban van nyitva, összesen 16 különböző sítereppel. Norvégiában 6 helyszínen működnek a felvonók. Finnországban 4, Svédországban és Lengyelországban 3-3, Szlovákiában és Romániában 2-2 síterep várja a sísport szerelemeseit.

Egy-egy síterep van nyitva Boszniában, Magyarországon (Eplény), Szerbiában és Ukrajnában. Eplényben december 3-tól lehet síelni, ahogy erről már korábban beszámoltunk.

A részletes, síterepenkénti bontású, országonkénti adatok, frissített hójelentéssel itt megtekinthetők.

Számunkra a leginkább ismert és egyben legkedveltebb Ausztria csak december 24-étől nyit, akkor is leginkább csak az ott élők számára elérhető módon. Viszont január 7. után nagy az esély arra, hogy végre teljesen megnyithatnak az osztrák síterepek sokak számára. Franciaországban szintén van esély a januári nyitásra. Nyilvánvaló, hogy minden az aktuális járványügyi helyzettől függ. Az olasz síterepek megnyitásának kérdésében a legmegosztottabbak a turisztikai és járványügyi szakemberek. A tavaszi sízések egyébként egyre népszerűbbekké váltak az elmúlt 10-20 esztendőben, így elképzelhető, hogy a síszezon erősen kitolódik, és az április középére eső húsvéti ünnepek alatt még sokan bepótolhatják az esetlegesen elmaradt karácsonyi síeléseket.

A hazai sípályák üzemeltetői bíznak egy jó szezonban. Reméljük valóban jó szezon lesz Magyarországon is.

Eplény 2020. december 3. Élő képért klikk a képre!

Európán kívüli nyitott síterek

Jelenleg összesen három Európán kívüli ország több, mint 70 különböző síterepén működnek a sífelvonók.

A legtöbb nyitva lévő terep az USA-ban van, több, mint 50 különböző helyszínnel. Kanadában 17 Japánban további 4 helyszín várja a síelőket.

Az összes nyitva lévő síterep, hójelentéssel együtt itt megtalálható.

Honlapunkon még a nyár elején jelent meg két véleménycikk, mely a 2020/2021-es síszezon jövőjével foglalkozott. Hogyan tovább a következő síszezonban? című cikk és Mire számíthatunk a következő síszezonban? szerzői nem tévedtek sokat.