Klaszterünk közös gondolkodásra invitálja a Felső-Mátra területén működő, turizmusban érdekelt feleket

Galyatetőn, a Hunguest Grandhotelben kerül sor az első olyan találkozóra, ahol az érintett területen lévő szállásadók, vendéglátók találkozhatnak különböző szintű döntéshozókkal. Ennek a találkozónak előkészítése érdekében ülnek össze 2017. május 25-én, 9:30-tól a Mátraszentistváni Síparkban klaszterünk azon tagjai akik ezen a területen működnek illetve azok a vállalkozók, akik már ebben a szakaszban előkészítői szerepet vállalnak.

Kép: Az 1939-ban átadott Galyatető Nagyszálló

Április 19-én lezajlott ülésünkön döntöttünk: klaszterünk egyeztető tárgyalásra invitálja a Felső-Mátra vidékén meglévő turisztikai vállalkozásokat és a legkülönbözőbb döntéshozókat abból a célból , hogy együttes erővel tudjanak lobbizni ezen terület turisztikai fejlesztése érdekében.

Hóviharos klaszterülésünkről jelentjük

A Mátra hegység központi része a Magas-Mátra, mely hordozza a legmagasabb csúcsokat. Ezen területen belül van a Felső-Mátra.  Mátraszentimre a Felső-Mátra hegyeiben szétszórtan elhelyezkedő településekből áll:  Mátraszentimre, Mátraszentistván, Mátraszentlászló, Bagolyirtás,  Fallóskút és Galyatető. Ezen a vidéken a lakosság száma viszonylag alacsony, azonban a turistalátogatások tekintetében jelentősnek és egyre nagyobb mértékben növekvőnek mondható.

Kép: hegyi kaszáló – Mátraszentistván Sípark

Az előkészítő megbeszélésre klaszterünk illetve a MSZI Sípark meghívta az érintett üzleti szereplőket.  Az ötletbörze természetesen nyitott minden klasztertag számára!

Felső-Mátra turista térképe:

A térkép megrendelhető:

 

http://www.map.hu/index.php