Őszi klaszterülésünk Bükkszentkereszten kerül megrendezésre

A 2023. október 7-én megrendezésre kerülő Gombanap rendezvény előtti napon, október 6-án találkoznak tagjaink a 2023/2024-es síszezon megindítása előtt. FRISSÍTÉS/2024. OKTÓBER 2. 20:46 / Az október 6-ára, Bükkszentkeresztre tervezett ülésünk, 2024. november 23-án, 14:30-tól Tapolcán, a Hunguest Hotel Pelionban kerül megtartásra.

A bükkszentkereszti sífelvonó felső állomása / Kép: Szűcs Tamás Síelők.hu galéria

Kevesen tudják, de Bükkszentkereszten is volt – és remélhetőleg lesz is síélet! A síelők honlapja alapján Bükkszentkereszt Miskolctól kelet felé 15 km-re, 600 méteres feletti tszf.magasságban fekvő festői „zsákfalu”, téli hóviszonyai magyarországi összehasonlításban kiválóak. A faluban szánkó- és sípálya, lovasszánkózás, sífutási lehetőség, kutyaszán-futtatás, bőséges étkezési- és szálláslehetőség várja a vendégeket. Két 300 méter hosszú sípálya található a falu szélén, kampós felvonóval, ami sajnos évek óta nem működik. A falu környékén megfelelő hóviszonyok esetén remek sítúrázási lehetőség nyílik a Tar-kőre.

A 2023. évi Gombanap programja

Az idei Gombanapon jelen lesz a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese, parlamenti államtitkár, országgyűlési képviselő, Tállai András. A rendezvény és a klaszterülésünk házigazdája Solymosi Konrád  polgármester.

Bükkszentkereszt 2012. évi lovasszán-versenyről hangulatos képeket itt találtunk. A X. Bükkszentkereszti Lovasszánversenyről a Borsod Online videója hűen visszaadja az verseny hangulatát.

2018 telén is hatalmas hó volt (mint az ország sok magasabban fekvő településén ), sok szép kép a Turista Magazin oldalán található.

Bükki síkörút (2021. január), negyedik állomás: Bükkszentkereszt