Sopronban tartottuk közgyűlésünket

Május 9-én Sopronban,  a TAEG Zrt. jóvoltából a Kőhalmy Vadászati Múzeumban rendeztük meg klaszterünk éves rendes közgyűlését. A rendezvény házigazdája a soproni FÁBER SBT Közhasznú Egyesület volt.

Károly-kilátó teraszán / Képek: Fehér Kristóf – Skioutlet

Közgyűlésünket köszöntötte Csiszár Szabolcs Sopron város alpolgármestere és Bánáti László, a TAEG Zrt. oktatási és közjóléti igazgatója, valamint Kubinszky András a a FÁBER SBT Közhasznú Egyesület elnöke. A Sopron Televízió három perces rövid beszámolója a lenti videón

„Klaszterünk megalapítása óta eltel nyolc év alatt sikerült elérnünk, hogy pályázatokból, valamint különböző forrásokból a hazai sípályákat folyamatosan fejlesszék. Magyarországon három kiépített sífutópálya van, ezek közül a leghosszabb a soproni pálya, ezért is tarjuk közgyűlésünket Sopronban. A FÁBER Sífutó, Botsport és Természetjáró Közhasznú Egyesület idén egy pályázat keretében beszerzett egy univerzális erdőjáró gépet.” mondta el Fehér Gyula, a Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter elnöke.

„A FÁBER Sífutó, Botsport és Természetjáró Közhasznú Egyesület Sopronban a sífutás előremozdítása miatt jött létre 14 évvel ezelőtt. A hetven tagot számláló egyesület 20 kilométeres pályát üzemeltet a Tanulmányi Erdőgazdasággal együttműködve. Kapunk tőlük egy szárzúzó gépet évente, utána ősszel a pályarendszereket olyan állapotba hozzuk, hogy amikor leesik a hó, megfelelő mennyiség esetén gépi nyomot tudjunk fektetni. Az új gép segítségével mostantól dupla gépi nyomot” – mondta el Kubinszky András, a FÁBER Sífutó, Botsport és Természetjáró Közhasznú Egyesület elnöke.

A közgyűlésen a soproni önkormányzat képviseletében jelen volt Csiszár Szabolcs Sopron város alpolgármestere, aki hangsúlyozta, hogy fontosnak tartja a téli sportok népszerűsítését.  „Mint minden más mozgás, ez is az egészséges életmódot segíti elő. Nekünk szerencsénk van Sopronban, mert a tájegység olyan, hogy ha alkalmanként hó van, tudunk téli sportokat is felajánlani. Vannak kiváló síoktatóink és egy kiváló egyesületünk, amely kezeli a sífutópályát, ahol mindenkit szívesen fogadnak.

A közgyűlés végén a Tagok meghallgatták Fehér Kristóf beszámolóját, mely a Grenobleban megtartott nemzetközi klasztertalálkozóról és Mountain Planet kiállításról szólt. Részvételünk a nemzetközi kapcsolati hálózatfejlesztésről szólt. A Pénzügyminisztérium által szervezett, 2021. július 8-án és 9-én, Debrecenben megtartott 7. Klasztermenedzser Klub találkozón sikerrel alakítottuk ki kapcsolatunkat a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszterrel -így nyílt lehetőség több külföldi szakági klaszterrel találkozókat összehozni.  Honlapunkon egy rövid beszámoló megjelenése várható rövidesen a témában.

A leglelkesebb tagjaik másnap Chernel István szülővárosába, Kőszegre látogattak. Napokban erről is beszámolunk ezen a felületen.

A Sopron Média közgyűlésünkről szóló képes beszámolója itt található.

Közgyűlésünk után Kubinszky András a tagok részére bemutatta a kilátó mellől induló kiépített szánkópályát, a ma már nem használatos, földből épített síugró sáncot és a még most is jól lekaszált lesikló sípályát (fenti kép).

Az igazi túrázás csak ezután indult, a 20 km hosszú sífutópályából bejártunk 6 kilométert.

A 23 éves gépet éppen időben váltja fel a négyévszakosan hasznosítható, 2022. márciusban beszerzésre került POLARIS 1000.