Soproni előkészületek az idei síszezonra

A Vasfüggöny Sífutópálya a Soproni-hegységben található. Elnevezését onnét kapta, hogy a legmagasabban fekvő 3 pálya (1, 2 és 3 jelű) kb. 1,5 km hosszban az egykori műszaki zár vonalán került kialakításra.

Soproni előkészületek az idei síszezonra

Sífutópályák nyomvonala a képre kattintva elérhető

Mint minden évben, idén is megindultak az első előkészületeket az idei téli szezonra. Elvégezték a szárzúzást az utak jó részén, hála a soproni Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. által biztosított gépesítésnek.

A pályarendszer 2013/2014-es síszezontól 4 fő és két kiegészítő pályaszakaszra tagolódik. Az egyes pályák saját színnel és számmal kerülnek megkülönböztetésre. A rendszer logikája, hogy legyen néhány magasabban fekvő körpálya, melyek relatív hóbiztosak, de jó hóviszonyok mellett legyen egy folyamatos összekötés egy városi (tömegközlekedéssel és parkolóval ellátott) kiinduló- és célponttal. Ezt biztosítja alapvetően a 4-es számú pálya, majd a Károly-magaslati parkolótól a 4A párhuzamos pálya, ami gyakorlatilag a műút mentén halad felfelé.

Videón az éjszakai nyomfektetés látható

2018.02.09-i csúszás 1-es pályán, a volt vasfüggöny nyomvonalán

A FÁBER Sífutó, Botsport és Természetjáró Közhasznú Egyesület 2020. március 10. óta klaszterünk tagja, hamarosan egyesületünkbe is belép.