Vanat jelentés Zoom-on át élőben is követhető

Holnap, azaz 2022. április 26-án 10 órától Grenoble-ban, a Mountain Planet nyitónapján kerül bemutatásra a Laurent Vanat az “14. International Report on Snow and Mountain Tourism” jelentése, mely a 2020/21-es síszezon eredményeiről szól, benne közel 70 ország, több mint 600 síterepének összesített adataival. 

A MOUNTAIN PLANET nemzetközi hegyvidékfejlesztési szakkiállítás szervezői és Laurent Vanat svájci szakértő online sajtótájékoztatóra is lehetőséget biztosít, a ” 14. Nemzetközi jelentés a havas és hegyi turizmusról” című kiadványának megjelentetésére. Laurent Vanat áttekintést ad a globális havas és hegyi turizmus piacának adatairól és trendjeiről.

Az elmúlt 14 évben minden áprilisban közzétett jelentés 68 ország több mint 6000 síterepének adatait sorolja fel és elemzi. A jelentés megvizsgálja és részletezi a sí-, hó- és hegyipart, valamint annak változásait – tényeket, számadatokat, befektetéseket, látogatottságot, trendeket és havazást –, kiemelve a piac helyzetét, trendjeit és lehetőségeit.

A zoom-os kapcsolódási lehetőség itt elérhető.

Az 1974-ben Grenoble-ban alapított MOUNTAIN PLANET a világ vezető hegyvidéki fejlesztési és ipari vására. A vásár 2022. április 26 – 28. között kerül sor az Alpexpo rendezvényparkban, Grenoble-ban, Auvergne-Rhône Alpesben. A hegyvidékfejlesztés nemzetközi találkozóhelye, a legújabb innovációk és piaci trendek bemutatása, ez a hegyvidéki szakembereknek szóló nagy esemény kétévente összehozza a teljes hegyvidéki ökoszisztémát képviselőket (iparosok, választott tisztségviselők, helyi hatóságok, szállásadók, síterületek üzemeltetői, stb.). Lehetővé teszi az ágazat szakemberei számára, hogy nyáron és télen bemutassák az innovációkat és a legújabb trendeket/technológiákat a fenntartható hegyvidéki fejlődés érdekében. A MOUNTAIN PLANET minden évben több mint 900 kiállítót és nemzetközi márkát fogad. Kiállítási területe 50.000 m2. Több mint 23 000 szakmai látogató vesz részt több mint 70 országból.

Laurent Vanat

A havas és hegyi turizmusban való személyes szerepvállalása mellett Laurent Vanat saját tanácsadó cégét vezeti, amely üzleti tervezésre és menedzsmentre szakosodott, a Laurent Vanat Consulting Ltd. cégén belül. Laurent Vanat rendszeres meghívást kap, hogy jelentését ismertesse különböző nemzetközi találkozókon, így többek között: az OITAF Kongresszus, Rióban, a WTO rendezvényei Andorrában, Almatiban, Tbilisziben és Ulsanban, Asia Pacific Snow Conference – ALPITEC/ISPO Pekingben, Mountain Planet Grenoble-ban, IMTA éves konferenciája Guiyangban, a FIS különböző találkozóin és Grand Ski találkozói Chambéry-ben

*

A legfrissebb Vanat jelentésről, nyilvánossá tétele után, a szokásos rövidített formában honlapunkon is beszámolunk. Klaszterünk részéről Fehér Kristóf személyesen is jelen lesz. Feladata klaszterünk nemzetközi területen való megjelenítésén felül, a környezetvédelmi kérdések, a négyévszakos hegyvidéki fejlesztések témájában újabb ismeretek beszerzése és kapcsolatépítések megindítása.