Klaszterünk is képviselteti magát a Mountain Planet nemzetközi turisztikai szakkiállításon

A Francia Alpok központjában, 2022. április 26 – 28. között a franciaországi Grenoble-ban találkoznak a hegyvidéki turisztika szakemberei, képviselői.

A Mountain Planet honlapja elérhető a képre kattintva!

A Pénzügyminisztérium által szervezett, 2021. július 8-án és 9-én, Debrecenben megtartott 7. Klasztermenedzser Klub találkozón sikerrel alakítottuk ki kapcsolatunkat a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszterrel.

A Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter pályázat útján öt fő részére kapott meghívást az 1974 óta kétévente megrendezésre kerülő nemzetközi kiállításra, melyen több, mint 900 kiállító/márka, valamint 23 ezer turisztikai szakember találkozhat, több mint 70 országból.

A Mountain Planet 2022 rendezvényen a magyar csoportot Dékán Tamás a MSE Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter ügyvezetője, a Debreceni Sport Centrum gazdasági igazgatója vezeti.

Klaszterünk egy főre kapott meghívást a debreceni klaszter részéről. Elnökségünk döntése értelmében Fehér Kristóf (okleveles környezetmérnök, vizsgázott síoktató) megfigyelői státuszban, delegáltként vesz részt a nemzetközi találkozón. Fehér Kristóf klaszterünk 2014. évi megalakulásától kezdve aktív háttéremberünk, a klaszterelnök munkáját is segíti. Az ő tervei alapján készült, tagságunk által megszavazott logót használjuk, honlapunkat is ő tervezte meg és a mai napig azt szerkeszti.

A Mountain Planet nyitóeseményeként (április 26.) kerül bemutatásra Laurent Vanat az „14. International Report on Snow and Mountain Tourism” jelentése, mely a 2020/21-es síszezon eredményeiről szól, benne közel 70 ország, több mint 600 síterepének összesített adataival. Az előző évek jelentésit honlapunk minden esztendő áprilisában bemutatta. A 2021-ben megjelent, utolsó jelentés itt elérhető. A jelentés nyilvánossá tétel után honlapukon magyar nyelven összefoglalót közlünk.

A kiállításon többek között bemutatásra kerülnek a gazdasági és környezeti fenntarthatóság érdekében eszközölt legújabb technológiai fejlesztések, a globális ökoszisztéma megóvása érdekében kifejlesztett innovációk és a legújabb innovatív turisztikai fejlesztések. Az egyik kiemelt, nagy érdeklődést jelentő témakör az érintésmentes digitális technológia is bemutatásra kerülnek, melyek alkalmazása a turizmus világában is egyre nagyobb szerepet kap.

 

Kép: a debreceni 7. Klaszter Menedzser találkozón Keller Péter,  PM GFP Program Stratégiai Főosztály főosztályvezetője (Pénzügyminisztérium Európai Uniós Források Felhasználásáért Felelős Államtitkárság Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkársága) előadást tart.  / Fotó: PM

 

Dékán Tamás (pulpituson bal oldalt) a Magyar Sport- és Életmódfejlesztő Klaszter ügyvezetője mutatta be   sportklaszterüket a debreceni Loki Stadion sajtótermében, 2021. július 8. / Fotó: F. Gy.

Terveink szerint a grenoblei kiállításról beszámolót kapunk Fehér Kristóftól a Sopronban megrendezésre kerülő ülésünkön, 2022. május 9-én. 

 

 

*

Előzmények

*

Klaszterfejlesztési stratégiaalkotásra invitálta klaszterünket a Pénzügyminisztérium

*

Hogyan tovább a klaszterfejlesztések terén?

*

Közös gondolkodás klasztermenedzserekkel és szakpolitikai szereplőkkel

*

Hogyan tovább a klaszterfejlesztések terén?