Sopronban kerül megrendezésre éves közgyűlésünk

A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter évi rendes közgyűlését  2022. május 9-én tartjuk meg, melyre tagjainkat ezúton is meghívjuk.

Közgyűlésünk a 2016-ban átadott Kőhalmy Vadászati Múzeumban kerül megrendezésre, melyet a TAEG Zrt. biztosítja részünkre. Házigazdánk pedig a 2020 márciusában csatlakozott klasztertagunk, a FÁBER SBT Kh. Egyesület, amely sífutópályát üzemeltet az osztrák határ mentén.

A közgyűlés megnyitásakor Sopron város alpolgármestere, Csiszár Szabolcs, valamint a TAEG Zrt. vezérigazgatója, Dr. Sándor Gyula üdvözli klaszterünk megjelenő tagjait.

Délután vendéglátóink bemutatják a Vasfüggöny Sífutópályát, az egykori sífelvonót, lesikló sípályát és a környék természeti látnivalóit.

Mintegy 90%-os támogatás mellett, idén februárban beszerzésre került, hóegyengetésre is alkalmas POLARIS 1000 munkagép télen-nyáron használható a soproni sífutópályán. 

*

A közgyűlést követő napon, kedden Kőszegre látogatunk,

ahol színes programok várják tagjainkat!

*

Kőszeg megtekintése, (mely Chernel István szülővárosa) Chernel-séta vezetéssel, Local Flaviorus projekt keretében a megújult Festetics Palota, más néven Chernel-palota megtekintése

Festetics-Chernel palotában lévő intézmények

*

Kőszegi Sísánc és lesikló sípálya megtekintése, kisebb kirándulás a hegyen

*

Chernel István emlékszobájának megtekintése a Bechtold István Természetvédelmi Látogatóközpontban

*

Chernel-Kertben lévő madár- és gólya kórház meglátogatása. Az eredetileg 1931-ben megépült, most felújított Chernel-emlékmű átadása, melyet cimbalom- és tárogató emlékkoncert zár a Chernel -Kertben.

***

Chernel-emlékév indul Kőszegen. Az emlékév február 21-én a tudós sírjának koszorúzásával megkezdődött, ahol klaszterünk képviseletében koszorút helyeztünk el: