A soproni sífutópálya felkészülten várja a telet

A Sopron környéki lelkes sífutók összefogásának köszönhetően, hosszas előkészületek után végeztek az erdészeti munkálatokkal, egy újabb pályát nyitva meg.

A TAEG Zrt. biztosította a szárzúzóval felszerelt traktort, amivel az összes pályát sikerült jóminőségű füves tereppé varázsolni

Már október közepén, a szarvasbőgés utáni időszakot követően megkezdődött a télre való felkészülés.

Az egyik legfontosabb teendő a magasan benőtt pályaszakaszok szárzúzóval történő kezelése, annak érdekében, hogy azok kevés hó esetén is jól használhatók legyenek. Idén két géppel végezték el ezt a munkát: október végén a tavaly beszerzett saját szárzúzóval, melyet a POLARIS géppel vontattak.

FÁBER Sífutó, Botsport és Természetjáró Egyesület legfrissebb híre pedig arról tájékoztatást, hogy most vasárnap az új pályabővítmény (Ilona-akna – Asztalfő) első 2,5 km-ét megtisztították.

A 2022-ben beszerzésre került POLARIS 1000 télen-nyáron használható. Így biztonságosan megoldható lesz havas időben a nyomfektetés, a hómentes időben pedig a több mint 20 km hosszúságú pályarendszerünk folyamatos karbantartására tudjuk használni.

Jó hír a soproni sífutóktól!