Az együttműködés és a segítő tenni akarás a paralimpiáig is elvezetheti a sportembereket

Barak Balázs a 2026-ban, Cortina d’ Ampezzóban sorra kerülő téli paralimpiai játékokon való részvételét tervezi. Ennek a célnak az elérésben klaszterszervezetünk tagjai különböző módokon igyekeznek támogatást biztosítani.

Barak Balázs első országos bajnoki címének megszerzésekor Fábián Attilával és Krakler Katával

Miként tudunk a kitartó kapcsolatépítés útján eredményeket elérni?

Klaszterünk 2021 októberében a Normafánál tartotta meg együttműködő partnereinek találkozóját. A találkozó kitűnő alkalmat adott különböző, új partneri kapcsolatok kiépítésére. Ennek egyik gyümölcse volt, hogy már két hónappal később, a Pénzügyminisztérium és klaszterünk közös szervezésében megtartott Klasztermenedzser Klubtalálkozón Dani Gyöngyi paralimpikon arról számolhatott be, hogy élvezettel síelt Normafa Síiskolában lévő műanyag tanpályán is (videófilm).

A kapcsolatépítés ekkor sem állt meg, Sőt tovább erősödött. 2022 májusában, Az együttműködés egy szép példája című cikkükben már arról számolhattunk be, hogy a mozgássérültek csoportos, műanyagpályás síoktatása a Normafa Síiskolában elindult és 2022 nyarán is folytatódott. A hazai havas sípályáink az elmúlt években jelentős mértékben támogatták a parasízőinket, ez különösen nagy segítség volt a pandémia idején.

A Vasas SC honlapján megjelenő legfrissebb hír pedig már arról szól, hogy Barak Balázs személyében leigazolta első téli parasportolóját a Vasas síszakosztálya.

Hogy a 2026-ban, Cortina d’ Ampezzóban sorra kerülő téli paralimpiai játékokon kiknek a részvételére számíthatunk, idővel kiderül! Mindenesetre Barak Balázsnak és csapatának kitartó felkészülést és sok sikert kívánunk!

*

Az alpesi síző Dumity Richárd hazánk hetedik téli paralimpikonja volt Pekingben.