Mai napon elindul a hógyártás, élő közvetítésünk

Élőben követjük a következő két nap hógyártási folyamatait.

2022. december 12.

13: 25

Kétnapos közvetítésünket befejeztük. Friss hírekkel külön cikkekkel jelentkezni fogunk!

13:14

Sátoraljaújhelyen, a Magas-hegyen ma délután beindulnak a hóágyúk

Már napok óta látható a webkamerán, hogy a hóágyúk egymás mellett szorosan sorakoztak. A mai napon a helyükre kerülnek és várhatóan délután és az éjszaka folyamán a technikai havazás megindul. Visszanézhető webkameráért klikk a lenti képre!

11:38

Mátraszentistvánban ma reggel megindult a hógyártás

Élő képért klikk a lenti képre!

6:20

Eplényben az éjszaka beindították a hóágyúkat.

Kép: Időkép, grafika: síelők.hu

6:13

Normafánál beindult a próbaüzemű hógyártás!

Részletesebb beszámoló a fenti képre kattintva elérhető, illetve itt.

Webkamerával egyelőre még nincs ellátva a pálya.

2022. december 11.

22:25

Mai közvetítésüket befejeztük, holnap reggel friss hírekkel jelentkezünk!

22:18

Elsőként Eplényben indulhatnak a hóágyúk

Eplényben az 509 méter magasságban lévő Álmos-hegyi állomás alatti részen, 30-45 km/órás sebességű szél mellett, -4,7 C fokban, 20 órától kivilágították az A1 sípálya nyomvonalát, az éjszaka beindítják a hógyártó gépeket. Tervek szerint elsőként az A1-es sípálya behavazása készülhet el teljes hosszában, akár néhány nap alatt. Ennek a sípályának a beüzemelésével gyakorlatilag a négyüléses felvonón lehet folyamatosan pörögni. Élő webkameráért klikk a képre!

17:05

Többfelé havazhat az éjjel. Keleten, északkeleten még holnap reggel is hullhat a hó – írja az Időkép a legfrissebb cikkében:

15:40

Visegrád Nagyvillám sípálya alsó része csupán 240 magasságban helyezkedik el, így itt valamivel később várható a hóágyúk beindítása. Alsó képen jól látszik, hogy ma délután + 1,8 C fok volt. Ahogy a hideg levegő ide is betör, majd a talaj kellően átfagy, akkor pár napon belül itt is megkezdődhet a hógyártás. Élő kép a fotóra kattintva elérhető!

14:22

Kékestetőn 22 cm hó esett, a szánkózók már birtokba is vették a déli sípályát. Kékestetőn várhatóan ugyanaz lesz az üzemelés menete, mint a tavalyi síszezonban, vagyis a felső kis tanuló felvonó, a síiskola és a vendéglátó egységek továbbra is várják a látogatókat. Jelentős hóágyúzás itt nem tervezett, ahogy erről korábban írtunk. Alsó képre kattintva élő kép Kékestetőről. A mai napom ennek a kamera képnek a legnagyobb látogatottsága: több mit 36.000 látogatás volt 14:20-ig.

13:48

A sajtó is érdeklődéssel várja a hazai pályák nyitását.

Az Index a síterepek szóvivőit, illetékeseit kérdezte a témában.

A Pénzcentrum pontosan egy hónappal ezelőtt járta körbe a témát, Óriási ziccert hagy ki sok magyar: így síelhetsz potom pénzért az idei szezonbancímű cikkében.

Az Időkép a bakonyi havaz témáját követte le több érdekes videóval.

A síelők.hu is röviden beszámolt a sípálya előkészültekről, a Havazás után indulhat a hóágyúzás a hazai sípályákon – című cikkükkel.

13:15

Mátraszentistvánban, a Síparkban ideálisak a feltételek a hóágyúzáshoz. Itt is hullott természetes hó, délbe is -3C fok van. A hóágyúzás munkálatai a mai napon megkezdődhet, ahogy a lehűlés egyre erősebb lesz. Élő kamerán követhető lesz a várhatóan esti órákban kezdődő munkálatok (Klikk a lenti képre!)

12:25

Dobogókőn ugyan nincs hóágyúzási lehetőség, – sőt a sífelvonó újjáépítése miatt itt csak a gyalogsízés marad az egyetlen alternatíva- viszont a havazás miatt ide is igen sokan látogatnak fel a lenti képen a Báró Eötvös Loránd Menedékház előtti park látszik. Érdemes ide is fellátogatni, a Zsindelyes Vendéglő nemrég került kibővítésre, átépítésre, ahogy arról korábban beszámoltunk. Élő kép elérhető a lenti képre kattintva.

12:05

Normafánál is fagyott az éjjel, hólepel, 1-2 cm hó hullott, ami megmaradni látszik. A lenti képre kattintva a Széchenyi-hegy délnyugati panorámája látható élőben. Itt különösen izgalmas napok várnak a hórajongókra, hiszen most fog debütálni a 15 darab hógyártó berendezés.

11:53

Ma reggelre a magasabb hegyvidékeinket újra belepte a hó. Várhatóan ma délután beindulhatnak a hóágyúk!

A Síaréna Vibe Park napi jegy árai felkerültek honlapjukra.

Képen az eplényi sípálya felső állomása. Élő képért klikk a felső képre!