Várhatóan hétfőtől országszerte indulhat a hógyártás

Vasárnap megérkezik a hideg levegő, helyenként havazás is várható, végre indulhatnak a hóágyúk!

Eplényben, a Síarénában is teljes a készültség, várják a hideget. / A fenti kép a Síarénában készült, még 2018. januárjában.

A most következő síszezon különösen izgalmas, hiszen ebben a szezonban rajtol a Normafa Sífutó- és Szánkópálya első hóágyús szezonja! Lenti kép a Normafa Parkban, a Szaniszló-réten készült még idén augusztusban.

Mátraszentistvánban a meglévő hóágyúk mellé november hónapban két újabb gép is megérkezett.

Mátraszentistván – Sípark, 2022. november / Kép: Robin

A sátoraljaújhelyi Magas-hegy webkameráján már látszanak a hóágyúk, lenti képre kattintva élő webkamera!

Visegrádon, a Nagyvillám Sípályán is hamarosan kihelyezésre kerülnek a hópótló berendezések. A sípálya üzemeltetők egy részletes statisztikával is készültek:

Bánkút, Pécs is felkészült a téli szezonra, itt a természetes havat várják. Kékestetőn várhatóan ugyanaz lesz az üzemelés menete, mint a tavalyi síszezonban, vagyis a felső kis tanuló felvonó, a síiskola és a vendéglátó egységek továbbra is várják a látogatókat.

Jó hír, hogy a Sopronban lévő Vasfüggöny sífutópályát a FÁBER Sífutó, Botsport és Természetjáró Közhasznú Egyesület lelkes tagjai teljes mértékben előkészítették, felkészülten várják a havat.

Dobogókőn ugyan a sífelvonó idén sem fog működni, viszont igencsak jó hír, hogy csodálatosan megújult a Zsindelyes vendéglő, és valóban vannak tervek új sífelvonó megépítésére is.

A meginduló hógyártást és a síterepek megnyitását követjük és friss hírekkel jelentkezünk!