Megkezdődtek a beiratkozások a hazai síiskolákba

A most induló síszezon a hazai műanyagpályás síiskolák számára akár még jól is elsülhet, részben a jelenleg zajló pandémia következtében.

Megkezdődtek a beiratkozások a hazai síiskolákba

Klaszterünkbe tömörült hazai síiskolák honlapjain a beiratkozások rendje megtalálható.

Nagy valószínűséggel a műanyag pályával rendelkező hazai síiskolák inkább nyerhetnek a járvány következtében megváltozott viszonyok miatt.

Ma már jól mérhető, hogy a beltéri szabadidős tevékenységek népszerűsége jelentős mértékben csökkent.Viszont

lényegesen növekedhet az igény a szabadtéren végzett sporttevékenységekre.

A szülők az iskolakezdés közeledtével választani kényszerülnek az iskolai sportfoglalkozások közül. Felmerülhet a kérdés, az akár már megkedvelt, de beltéri sportágról milyen szabadtéren végezhető sportágra váltsanak, milyen új sportágat kedveltessenek meg a gyerekeikkel. A szülői döntést segítendő, a gyermekek sísportba integrálása érdekében az eddigieknél korábban induló marketing munka szükséges.

A járvány negatív gazdasági hatásai garantáltak. Ezért a síiskolák üzemeltetőinek

érdemes olyan feltételeket biztosítaniuk az új jelentkezők számára, melyek nem jelentek egyből jelentős anyagi terhet.

Érdemes olcsóbb csomagok kialakítását is kidolgozni, mivel sokakat eltántoríthat a „belépő” költségek egyszerre jelentkező hatása. Ha az elején némi eszköztámogatást kapnak a kezdők, akkor megvan az esélye, hogy idővel többen belépnek a sízők hazai táborába. Ezen támogatások lehetnek például: sífelszerelés díjmentes biztosítása, az első időszakban, de nagy segítség a használt felszerelések börzéjének megszervezése is. Még az is lehet, hogy felnőttek között is növekedésnek indul a síelés elsajátításának igénye.

Nem biztos, hogy mindenki egyből a drága, külföldi sítáborokra vágyik. Meg kell adni a lehetőségét az első havas élmények megélésének a közeli, hazai sípályákon vagy kisebb domboldalakon. Nagy élvezet a gyerekeknek, ezért érdemes az első hónál azonnal pár órás sízést szervezni, kisebb sípályán vagy akár egy közeli domboldalon.

Megkezdődtek a beiratkozások a hazai síiskolákba.

A síturizmus jövőjét érintő kérdésben, a koronavírus-járvány kapcsán a Reméld a legjobbat, készülj a legrosszabbra!”  közmondás és Brian Chesky, az Airbnb első számú vezetőjének aktuális idézete: Az utazás, ahogy eddig ismertük, már soha nem tér vissza” ugrik be a leginkább.

Az egész világ síturizmusának következő szezonjáról, a kiszámíthatatlannak tűnő világjárvány alakulása miatt nem merek komolyabb jóslatokba bonyolódni, azonban Közép-Európa síturizmusának a következő síszezon jövőképével foglalkozni megkerülhetetlen kihívás.