Újabb szállodafejlesztés indul a Mátrában

Ritka az a turisztikai terület, ahol annak ellenére nő a szállodai kihasználtság és egyúttal az átlagár is úgy, hogy közben új kapacitások is létesülnek. A Mátra vidéke egy ilyen terület.

Az új lakóegységek látványtervei Fotó: Hotel Residence Ózon

Újabb szállodafejlesztés indul a Mátrában

Nagy mozgások vannak a Mátrában a szállodafejlesztések területén. Tavasszal számoltunk be arról, hogy Mátrafüreden megnyílt a Hotel Avar, négycsillagos hotel, 98 szobával. A mostani hír, hogy a Hotel Residence Ózon 54 szobával és több mint 100 férőhellyel bővül, a meglévő hotel épülettömbjétől külön álló épületekkel. Tervek szerint 6,7 milliárd forintos beruházás mellett jelentősen bővűl a kapacitás és szolgáltatások körei is. A kivitelezés várhatóan még idén megkezdődhet, amikor a felújítás idejére a szálloda átmenetileg bezár.

Belső látványterv, Fotó: Hotel Residence Ózon

Szállodafelújítások is megindultak a Mátrában

Ahogy arról már beszámoltunk,  a Galyatető Nagyszálló teljes felújítása megindult. A Hotel Residence Ózon meglévő épülete az idei év végén bezárja kapuit, és csak 2021 nyarán, a szükséges átalakítások megvalósítása után nyit ki újra.

Érdemes lesz tehát időben szállást foglalni

Négycsillagos hotelek közül az elkövetkező télen nyitva lesz a LifeStyle Mátra Hotel, Hotel Narád, Hotel Vadvirág és a nemrégen átadott Hotel Avar.

A fentieknek köszönhetően  2021/2022 telére várhatón több, mint 600 fővel nagyobb négycsillagos szállodakapacitás fog rendelkezésre állni a vendégek részére.

A szállodafejlesztések indokoltságát megalapozza az elmúlt 12 esztendőt összevető, KSH legfrissebb adatai, mely szerint a Mátra két települése masszívan a TOP30 között van a turizmusban. További érv, hogy a Mátra vidéke egy klasszikus négyévszakos kihasználtságú turisztikai régió, melyet elsősorban a téli időszakban mérhető adatok segítenek. Egyre többen fedezik fel a téli Mátrát, a hazai sípályákat.

Mátraszentimre (ide összesen hat kisebb település tartozik), illetve Gyöngyös város (idetartozik: Mátrafüred, Kékestető, Sástó), a belföldi turizmusban kiemelkedő eredményeket ért el, ami jelentős részben a hazai síturisták számának növekedésének is köszönhető.  Mátraszentimre a belföldi turisták között az utóbbi években 25 – 28. helyre küzdötte fel magát. Különösen érdekes az összehasonlítás, ha a lakosság arányában vesszük az adatokat.

Mátraszentimre lakossága csupán 481 fő, ugyanakkor több, mint 1.200 vendégággyal rendelkezik és évente 150.000 vendégéjszakát tudhat magáénak. Ez az adat budapesti viszonyításban kiemelten érdekes, hiszen 1.7 milliós fővárosban kb. 10.7 millió vendégéjszaka realizálódik, míg Mátraszentimrén (és hozzátartozó településeken) ez arány szinte összehasonlíthatatlanul magasabb. 

Szerző: Fehér Gyula

Újabb szállodafejlesztés indul a Mátrában

Mátra két települése masszívan a TOP30 között a turizmusban