Részletek az idei Libegők Éjszakájáról

Míg az első alkalommal csupán három helyszínen volt lehetőség éjszakai libegőzésre, idén már hat különböző helyszínen várják az érdeklődőket!

Részletek az idei Libegők Éjszakájáról – 2020. augusztus 29.

Klaszterünk szervezésében már harmadik alkalommal kerül megrendezésre az esemény

A 2020. évi helyszínek a Mátrában két különböző helyszínen, a Bükkben, Budai-hegységben, Zempléni-hegységben és a Bakonyban, találhatók. A felvonók egész nap üzemelnek, a legtöbb helyszínen egyéb színes programok is várják a látogatókat!

Részletek a lenti linkeken elérhetők!

*

A Libegők Éjszakájához az ötletet a nagy sikerű, 2018-ban első alkalommal megrendezett Sípályák Éjszakája adta.” – nyilatkozta László Márk (Eplényi Síaréna) ötletgazda.

“Első alkalommal, 2018-ban került megrendezésre a Libegők Éjszakája. Klaszterünk összefogó erejének köszönhetően, sikerült hagyománnyá varázsolni ezt az, egy részről a hegyvidéki turizmust, más részről a hazai sípályákat is népszerűsítő eseményt.” ezt már Fehér Gyula, klaszterünk elnöke emelte ki.

“A Zugligeti Libegő idén, augusztus 29-én ünnepelte fennállásának 50. évfordulóját. Valószínűleg az idei esztendőben is nálunk lesznek a legtöbben a Libegők Éjszakáján, ugyanakkor bízunk abban, hogy más helyszíneket is felfedeznek a hegyvidékeket kedvelők, különös tekintettel arra, hogy az idei nyáron a belföldi turizmus különös hangsúlyt kap.”mondta el Knyazovics Imre a Zugliget Libegő üzemeltetési vezetője.

*

A legtöbb látogatót a Zugligeti Libegő vonzotta, ezért külön kiemeljük a legfontosabb információkat:

Zugliget- János-hegy / Éjszakai Libegőzés

Nyitvatartás: 19 óra és hajnali 1 óra   (00.30 percig lehet a völgyállomásról a hegyállomásra utazni)

A rendezvény külön erre az alkalomra szóló 2500 Ft-os retúrjeggyel látogatható!

A jegyek már elővételben is megvásárolhatók 2020. augusztus 7-től az alábbi helyszínen: a Deák téri Múzeumban. Budapest Deák Ferenc téri metró aluljáró 10 és 17 óra között.

Közlekedés a Zugligeti Libegőhöz: 291-es autóbusz Nyugati pályaudvarról, menetrend szerint vagy R158-as retró autóbusz a Széll Kálmán térről   (sűrített járatokkal!)

Néhány fontosabb tudnivaló:

  • A rendezvényen csak az eseményre kiadott 2500 Ft-os jeggyel vehető igénybe. A menetjegy egy retúr/menettérti utazásra jogosítja fel az utast. Kedvezményes jegy a rendezvényre nem vásárolható. 3 év alatti gyerekek díjmenetesen utazhatnak.
  • A rendezvényre kiadott jegy augusztus 29-én a Libegő teljes üzemidejében felhasználható (tehát akár már a reggeli nyitástól)
  • A zsúfoltság elkerülése érdekében javasoljuk, hogy időben érkezzenek a rendezvényre! Napnyugta augusztus 29-én 19:31-kor.
  • Azok az utasok, akik nem kívánnak részt venni a rendezvényen, ők a szokott rendnek megfelelően a jegykiadó automatából megvett jegyekkel vehetik igénybe a Libegőt 10:00-tól 19:00-ig. 19:00 után kizárólag a Libegők Éjszakájára kiadott jeggyel utazhatnak a Libegőn.

*

Képmontázs: Síelők honlapja

Részletek az idei Libegők Éjszakájáról